Emdrupvænge.
Emdrupvænge. - Foto: Arkivfoto

Forvaltning om boliger til socialt udsatte: Vi går først og fremmest efter egne grunde

Det er Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, som i første omgang finder grunde til kommunale projekter i København.

Det er således herfra, at man har udpeget tre steder i Ryparken og Emdrup til at huse boliger til hjemløse, psykisk syge og socialt udsatte.

Østerbro Avis har gennem et stykke tid spurgt, hvad der ligger til grund for, at det netop er i Ryparken/Emdrup, hvor mange beboere peger på at der i forvejen er mange med sociale problemer, at boligerne skal lægges.

Forvaltningen har nu sendt et skriftligt svar, hvor de blandt andet skriver:

»Førend kommunen eventuelt køber nye arealer til placering af skæve boliger, så undersøger kommunen altid først sine egne ubebyggede grunde. Derved kan kommunen undgå at bruge ekstra midler til grundkøb.«

Der bliver høringer

Økonomiforvaltningen oplyser endvidere, at såvel 12 skæve boliger på Strødamvej og containerboliger på Emdrupvej først skal endeligt besluttes, når der er vedtaget lokalplan for områderne.

Dermed bliver der høringsfaser.

De betoner samtidig, at der er personale tilknyttet bostederne.

»Kommunen har gode erfaringer med at have tilbud til udsatte liggende inden for tæt bebyggede områder og vil desuden have fast personale tilknyttet boligerne til at hjælpe og støtte borgerne i dagligdagen.«

Oven på bunker

Udover bekymringen for social slagside i kvarteret, har borgere også peget på, at det går ud over grønne rekreative arealer i bydelen, at der skal placeres boliger på Strødamvej og Emdrupvej, hvor der sidstnævnte sted skal være containerboliger.

Forvaltningen fremhæver, at de fem containerboliger vil være midlertidige og placeres på et område af parken, hvor der i øjeblikket ligger en bunker.

Denne bunker fjernes, så etableringen af de fem midlertidige containerboliger kan ske uden, at parkens øvrige arealer bebygges og de grønne kvaliteter bedst muligt bevares, mener de.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) har tidligere udtalt til Østerbro Avis, at der mangler boliger til hjemløse, psykisk syge og andre socialt udsatte, og hun må tage de boliger, som hun får tildelt af Økonomiforvaltningen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Projektet FRAK har siden 2013 hjulpet unge i udsatte boligområder.

FRAK vinder Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris 2019

Trolle og Tormod vil bevise, at man godt kan lære gennem musik.

Lærerig koncert: Trolle og Tormod vil sætte gang i kroppen