Det var denne næse, kunstneren Kristoffer Ørum så, da han kiggede på en rødbede i sin indkøbspose.
Det var denne næse, kunstneren Kristoffer Ørum så, da han kiggede på en rødbede i sin indkøbspose. - Foto: Dmitry Azarov/SIPA/Ritzau Scanpix

Oplev Putins næse i ny udstilling

Har du før oplevet at kigge ned i din indkøbspose og fået indtrykket af, at en af dine rødbeder ligner Vladimir Putins næse?

Det er der nok ikke mange, der har, men det har kunstneren Kristoffer Ørum til gengæld.

Af samme årsag er netop næser og rødbeder omdrejningspunktet i kunstnerens udstilling ’Putins næse’, der løber fra 9. november til 15. december.

»Jeg kigger ned i indkøbsposen på nogle rødbeder. Et øjeblik synes jeg, at der er én, der ligner min mormors næse, eller måske minder den om det billede af Putins næse, jeg lige har set på Facebook.«

Sådan lyder det fra kunstneren forud for udstillingen, der blandt andet består af malerier malet med rødbedesaft, 3D-printede næser og rødbeder og et webcam og skærme i forskellige størrelser med næsegenkendelse.

Med ’Putins næse’ forsøger Ørum blandt andet at kaste et kritisk blik over moderne ansigtsgenkendelse ved udelukkende at lade sit eget program genkende næser eller rødbedelignende mønstre.

’Putins næse’ er et flerårigt projekt, og med udstillingen genovervejer Kristoffer Ørum forholdet mellem national identitet, mad, krop og overvågning.

Udstillingen, der er støttet af statens Kunstfond og HOC, kan overværes fra tirsdag til søndag kl. 11-16, og der er fri entré.

Ferniseringen finder sted fredag 8. november kl. 17-19.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Frederiksberg Bladets historiske klummeskribent, Nikolaj Bøgh, skriver om Den Hvide By.

Den Hvide By

Lars Schmidt i efteråret 2019.

Østerbro Avis 90 år: Hovedstadens provinsby