I 30 år har Planetarium ligget på pladsen for enden af Sankt Jørgens Sø. Den specielle skrå bygning med de ikoniske zigzag-striber er blevet et vartegn for byen.
I 30 år har Planetarium ligget på pladsen for enden af Sankt Jørgens Sø. Den specielle skrå bygning med de ikoniske zigzag-striber er blevet et vartegn for byen. - Foto: FOTO: PR.

Planetarium fylder 30 år og fejrer det med science slam og kreative tegninger

Fredag 1. november er det 30 år siden, at Planetarium på Vesterbro åbnede Danmarks første større planetarium for offentligheden. I denne anledning er alle byens børnehavebørn og indskolingsklasser inviterede til Store Maledag klokken 09.30, hvor de kan farvelægge fliser og fortove omkring Planetarium, og kreere fantasifulde solsystemer. Klokken 19.00 fortsætter fejringen af jubilæet, med Science Slam i bedste MC Fight-Night stil, hvor ni udvalgte forskere fra landets universiteter skal dyste i, hvem, der på kun syv minutter, kan formidle sin forskning på den mest spændende og levende måde. Her vil rapperen, Per Vers, tage tilskuerne igennem aftenen med Science Slam om universets allerstørste spørgsmål.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ursula Poppel med sin datter Sarah. FOTO: Lisbeth Holten

Nyt netværk for mødre

Mathiesens værker sammen med Heerup