De yngste biblioteksbrugere får nye omgivelser i Krystalgade.
De yngste biblioteksbrugere får nye omgivelser i Krystalgade. - Foto: Kristoffer Poulsen (PR-foto)

Stor ombygning i Krystalgade: Bibliotek får ny børneetage

Børnene skal have helt nye omgivelser på Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade. Fra mandag 4. november afspærres Hovedbibliotekets 2. sal derfor for at give plads til ombygningen af den en ny børneetage.

Den eksisterende anden sal skal fornyes, og de knap 1.000 kvadratmeter dedikeres til et nyt børnebibliotek med aktiviteter for børn fra 0-12 år og deres voksne. Børnebiblioteket skal have fokus på livskvalitet via litteratur og læsning.

På etagen etableres der forskellige aktivitetszoner, der indrettes som en kronologisk rejse gennem barnets sproglige stadier, hvor rummet kobles med bøger og litteratur med henblik på biblioteksaktiviteter.

»Gode oplevelser med litteratur kan ikke starte tidligt nok. Derfor glæder det mig, at vi nu får endnu mere fokus på børnene på Hovedbiblioteket, når de får deres helt egen etage til at fordybe sig i alt de aktiviteter, biblioteket tilbyder,« siger kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Alt.) i en pressemeddelelse.

Den nye børneetage er støttet af Nordeafonden og forventes at åbne i midten af næste år. I ombygningsperioden bliver der etableret et midlertidigt børnebibliotek i stueetagen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
I anledning af sin 80 års fødselsdag optræder Christian Kronman 3. november med teaterfortællingen 'På Livets Rand' i Bibliotekssalen i Rundetårn.

Nørrebros gadedigter runder 80 år og vender tilbage til Rundetårn

Socialborgmester Mia Nyegaard (R)

Socialborgmester om boliger til udsatte: »Vi må tage de steder, der tilbydes«