Region Hovedstaden er klar til at hjælpe de barnløse endnu mere. Nu kræver handleplanen støtte fra Folketinget og de andre regioner.
Region Hovedstaden er klar til at hjælpe de barnløse endnu mere. Nu kræver handleplanen støtte fra Folketinget og de andre regioner. - Foto: FOTO: Michael Paldan.

Region H vil give barnløse flere forsøg med fertilitetsbehandling

Gennemsnitsalderen for førstegangsfødende stiger og stiger, og det skaber udfordringer, hvad angår fertiliteten. Statistikken viser, at hver 5. mand aldrig bliver far, og hver 10. kvinde ikke får de børn, som hun ønsker sig. Det vil Region Hovedstaden lave om på. Derfor har regionsrådet i Region Hovedstaden netop godkendt en ny handleplan, der lægger op til en række ændringer på fertilitetsområdet. I dag kan barnløse få tre gratis reagensglasbehandlinger i det offentlige sundhedsvæsen. Region H vil sætte antallet op til seks behandlinger. Forskning viser nemlig, at chancerne for at føde et barn stiger fra 64 % til 83% med seks behandlinger. Den nye handleplan ligger klar. Nu kræver det bare opbakning i Folketinget og fra de andre regioner. »Hvis ikke det lykkes indenfor tre behandlingsforsøg, har det været spild af ressourcer – både for de kvinder og par, der ønsker sig børn, og for sundhedsvæsnet. Derfor giver det mening at sætte antallet op til seks forsøg, når den lægefaglige vurdering er til det,« siger Christoffer Buster Reinhardt (K), der formand for Sundhedsudvalget, om handleplanen. Handleplanen blev godkendt tirsdag 22. oktober til regionsrådsmødet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tag dit barn med til Designer Zoo og forevig deres fødder eller hænder i keramik.FOTO: Martin Sørensen

Lav aftryk i keramik hos Designer Zoo

Karina Mott er nu indehaver af en skrædder og en tekstilbutik

Lokal skrædder åbner bæredygtig stofbutik