Socialborgmester Mia Nyegaard (R)
Socialborgmester Mia Nyegaard (R) - Foto: Michael Paldan

Socialborgmester om boliger til udsatte: »Vi må tage de steder, der tilbydes«

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) har forståelse for borgernes bekymring i Ryparken og Emdrup, hvor der planlægges tre kommunale botilbud til socialt udsatte, hjemløse og psykisk syge.

En del borgere mener, at der i forvejen er en social slagside i området, og derfor er det ikke optimalt at lægge de botilbud der.

Men for socialborgmesteren er det vigtigt, at der skabes faciliteter til de svage grupper.

»Jeg forstår bekymringen, men der hvor jeg står som socialborgmester, er at det er endnu værre, hvis de ikke har et sted at bo. Jeg tager mod de steder, jeg får tilbudt af Økonomiforvaltningen,« siger hun og nævner, at behovet er meget stort.

»Der er pres på alle mulige typer boliger, og der vi kan få lov til at bygge, skal vi bygge,« siger hun og nævner, at Ryparken og Emdrup ikke er det eneste sted, at der skal bygges inden for socialområdet.

»Der bygges også på Amager og i Valby, og jeg presser på, for at der også skal bygges på Holmen,« lyder det fra Mia Nyegaard, som understreger, at hun vil have en blandet by, så sociale bosteder ikke bliver store enklaver, men blander sig med den øvrige by, og hvis hun får anvist at opføre sådan typer boliger i Nordhavn, ser hun meget gerne det.

Læs også: Beboere på Ydre Østerbro: Nu er det nok, vi kan ikke løfte mere socialt

For Mia Nyegaard er det afgørende, at socialområdet skal løftes, og der mangler stadig en hel del, anfører hun.

Når det gælder trygheden i boliger, som er nabo til bosteder, fremhæver Mia Nyegaard, at der ikke skal skæres ned på den boligsociale indsats.

»Jeg håber da, at Socialdemokratiet vil være med finde penge til sociale viceværter,« siger hun med henvisning til, at Andreas Keil fra Socialdemokratiet i Østerbro Avis gav udtryk for forståelse for borgernes bekymring og pegede på, at der bør findes andre placeringer til disse boliger.

Overordnet set fastslår hun:

»Vi skal være en by for alle, og så skal vi også være en by for socialt udsatte.«

Læs også: Debat: Find en bedre placering til skæve boliger, så vi undgår at blive en hård ghetto

Læs også: Beboer går i rette med social frygt i Ryparken og Emdrup: I en storby tager vi ansvar

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

De yngste biblioteksbrugere får nye omgivelser i Krystalgade.

Stor ombygning i Krystalgade: Bibliotek får ny børneetage

Tekst og foto: Anders Bentzon/Facebook-siden ’Typer i København’

NØRREBROTYPER / Anina Emilie