Forsiden af kogebogen
Forsiden af kogebogen - Foto: Kasper Holm Jensen

Sandart og slethvar: Opskriftbog sætter uudnyttede danske fisk på spisebordet

Havene i verden bliver varmere, også i Danmark. Højere temperaturer, overfiskeri og forurening presser bestandene af favoritfisk som torsk og laks.

Fiskehandleren Tommy Raabo Fischer fra HAV i Torvehallerne udgiver derfor nu en kogebog, som guider danskerne til at spise flere underudnyttede, ukendte danske fisk og skaldyr. Fisk, som både er velsmagende, nærende og billige og som danskerne, ifølge Tommy, må indstille sig på at spise langt flere af i fremtiden.

Tommy Raabo Fischer er 8.-generations fiskehandler og han har indgående kendskab til danskernes købsvaner, når det gælder fisk og skaldyr. Tommys appel er klar: danskerne bør spise langt flere underudnyttede danske spisefisk som brosme, hvilling, lange, sej, sandart og slethvar. Fisk som, i modsætning til danskernes favoritter torsk og laks, er relativt ukendte og underudnyttede. Han siger:

»Klimaforandringer, stigende havtemperaturer og forurening presser bestandene af for eksempel torsk. En fisk, som smager fortrinligt, men som ikke er alene om at smage fortrinligt. Alt for mange danskere vælger torsk og laks per automat-reaktion, når der er fisk på menuen og det er en synd og skam. For der findes nemlig en lang række underudnyttede danske fiskearter, som smager ligeså godt, er sunde og ovenikøbet billige.«

Tommy Raabo Fischer har allieret sig med kok og nyudlært fiskehandler Patrick Lund-Nielsen og sammen har de lavet kogebogen ‘Dansk fisk og skaldyr – med sund samvittighed’, som indeholder godt 30 let tilgængelige opskrifter med fisk og skaldyr samt anvisninger til hvordan man laver bisque, saucer og åbner østers. Bag bogen står også Christian Schou Vestergaard og Frederik Schou Vestergaard.

Bogen ‘Dansk fisk og skaldyr – med sund samvittighed’ udkom 14. oktober. Den kan købes hos HAV i Torvehallerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Camilla Illeborg, Niels Jørgen Riis og Guido Paevatalu

Verdi-opera på Frederiksberg Slot

Maria Kjær Themsen holder fordrag i Eliaskirken.

Foredrag om døden i kunsten