Flere steder i København har byttestationer været et stort hit. Her er det i Vanløse.
Flere steder i København har byttestationer været et stort hit. Her er det i Vanløse. - Foto: Dan Møller (arkiv)

Sorterer du dit affald? Og var det måske noget med et genbrugsfællesskab?

Har din ejendom en byttehylde? Og hvordan står det til med affaldssorteringen? Nu er der gode råd at hente ved en temaaften om affaldssortering og direkte genbrug.

Vi vil gerne sortere og genbruge vores affald, men for nogle beboere i Indre By og på Christianshavn kan det være svært. Der er genbrugsstationer og affaldsløsninger i det offentlige rum, men de er måske ikke lige rundt om hjørnet.

Det oplever man hos Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, som sætter spot på, hvordan vi kan genbruge mere af vores affald. Det sker ved en temaaften onsdag 6. november.

»Vi vil gerne, sammen med jer, dele erfaringer og ideer til direkte genbrug, sortering og genanvendelse af affald. Disse fortællinger og input er vigtige og kan bruges til inspiration og læring for andre borgere, og skabe gode vaner omkring sortering og genanvendelse i hverdagen,« lyder det fra Miljøpunkt Indre By & Christianshavn.

Byttehylder

Der er mange muligheder for at skrue op for affaldssorteringen og genbrugstanken. Ved temaaftenen vil medarbejdere fra Københavns Kommune give eksempler: Det kunne være byttestationer, byttehylder i etageejendomme, bytteskabe på skoler, institutioner og på arbejdspladser, bytteevents og forsøg med beholdere til genbrugseffekter.

»Vi håber meget, at dit område, din ejer-, lejer- eller beboerforening vil være med til temaaften om direkte genbrug og affaldssortering. Og hvem ved, måske har I lyst til at lave et genbrugsfælleskab, hvor I fortsætter med at dele ideer og udvikler nye veje til bedre sortering og mindre affald,« lyder det fra miljøpunktet.

Vil du med til arrangementet, som finder sted hos Miljøpunktet på Regnbuepladsen 7 onsdag 6. november kl. 16.30-19.00, skal du tilmelde dig på miljopunkt@a21.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Du kan lære mere om Hammershøi 30. oktober.

En lup på maleren Hammershøi

De Dødes Dag fejres i en festival over fire dage.

Husk mig! De døde fejres i festival