Læsevejlederne Dorthe Gørlev og Zsuzsanna Adorján.
Læsevejlederne Dorthe Gørlev og Zsuzsanna Adorján. - Foto: Foto: Anja Berth

Læser du? Det gør man da sammen

Hver onsdag mellem klokken 14 og 15 holder læseforeningen fælleslæsning for alle på Vanløse Bibliotek.

Vanja Basballe kigger koncentreret ned i papiret, mens Zsuzsanna Adorjan læser op af Dan Turells novelle: Barndommens Lyde.

Overfor sidder Dorthe Gørlev, der ligesom Zsuzsanna Adorjan har læsegrupper for Læseforeningen.

I dag er vi på Vanløse Bibliotek, hvor der hver onsdag fra 14 til 15 er kollektiv læsning. Man møder bare op. og der er ikke noget med lektier. Læsevejlederne har en tekst med så man så taler ud fra. Alle voksne kan deltage og det kræver kun, at man kan læse og forstå dansk. I dag handler det om Dan Turélls ordrigdom og øje for detaljen og vi griner sammen af udtryk som tanketandpine og min multihandicappede hukommelse.

I Vanløse læser de højt sammen

Se meget mere på minby.dk, hvor du kan møde nogle af de lokale, som tager til fælleslæsning.

Vi taler om rytme – rim og remser og om en legendarisk isenkræmmer på Borups Alle, A. Larm Isenkræmmer.

I teksten taler Turéll om Rolling Stones ’As tears go by’ og Zsuzsanna Adorjan spiller den fra sin Iphone og mintgrønne transportable minihøjtaler.

Nu er stemningen caféhyggelig, og selvom kaffen er tynd er der god karma.

Det er tredje gang, men ikke sidste, at Vanja Basballe kommer i læsegruppen. Hun er næsten lige flyttet til Vanløse og læser meget. Et par bøger om måneden bliver det gerne til, og hun er med i en læsegruppe, hvor de læser sammen bog og taler om dem. Den her gruppe er lidt anderledes, da det er altid er forskellige tekster og man ikke skal forberedes sig.

»Det er sjovt at lære nogle andre tekster at kende og tale om dem og hvad man forstår ved dem. Jeg synes at Dan Turell skriver godt, og måske får jeg lyst til at læse mere af ham,« siger Vanja Basballe.

Har du lyst til at læse og snakke om tekster sammen med andre, så mød op på Vanløse Bibliotek i studiemøderum 1 – eller spørg en bibliotekar, så guider de til lokation. Det er hver onsdag mellem klokken 14 og 15 og man behøver ikke tilmelde sig. Det eneste det kræver er et par eventuelle læsebriller og godt humør. Kaffe og te sørges der også for.

Vanja Basballe har været i læsegruppen flere gange og får ny inspiration til at læse. Selv læser hun et par bøger om måneden.FOTO: Anja Berth

Vanja Basballe har været i læsegruppen flere gange og får ny inspiration til at læse. Selv læser hun et par bøger om måneden.FOTO: Anja Berth

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der er et stort behov for flere grønne kræfter til at fremme naturens og miljøets interesser på Frederiksberg.

Kom med til en ‘grøn’ aften med Naturfredningsforeningen

Peter Johansen (tv) og Benny Kusk med Kaj-figuren, der har været med helt fra begyndelsen og stadig er en central figur i Le Fix¿ kollektioner.

20 år med streetwear: Det vi gjorde dengang var ægte. Det er det stadig.