I midten ses socialborgmester Mia Nyegaard (R), der var med på Fødevarebankens første tur.
I midten ses socialborgmester Mia Nyegaard (R), der var med på Fødevarebankens første tur. - Foto: Københavns Kommune

En hjælpende hånd: Nyt projekt leverer hygiejne til socialt udsatte

Sæbe, tandpasta og vaskepulver. Varer, som vi alle har brug for, men som gør et vist indhug i husholdningsbudgettet. Særligt for de mennesker, der ikke har så mange penge at gøre godt med.

Men dem vil projektet ’Det Rene Overskud’ nu give en hjælpende hånd.

Fødevarebanken, der hidtil har leveret gratis mad til organisationer, som arbejder med hjemløse, vil fremover have hygiejneprodukter med i bilen, når de kører rundt med varer til krisecentre, varmestuer og andre steder. Projektet er støttet af Socialforvaltningen.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) var med på projektets første tur torsdag 24. oktober. Her gik turen blandt andet forbi Kvindehjemmet på Jagtvej.

»Projektet giver så meget mening. Alle har brug for shampoo, vaskemiddel og en tandbørste, men den type varer kan tage en stor del af budgettet, hvis man ikke har så mange penge. Det kan gøre forskellen på, om en kvinde på et krisecenter har råd til at købe en fødselsdagsgave til sin søn,« siger Mia Nyegaard og fortsætter:

»Derfor er jeg rigtig glad for, at Fødevarebanken er gået ind i projektet og har fået en række producenter og supermarkeder til at donere varer, og på turen i dag håbede de alle steder, at projektet vil blive gjort permanent,« afslutter hun Mia Nyegaard.

I første omgang fortsætter ’Det Rene Overskud’ året ud, hvor man har lavet aftaler med blandt andre Kvindehjemmet, Krisecentret Egmontgården, Varmestue Hotel Jens og herberget RG60 på Nørrebro.

Håbet er, at man kan få frivillige og nye donorer – fx supermarkeder og hotelkæder – så indsatsen kan køre videre og blive en permanent del af arbejde hos Fødevarebanken, der i øvrigt holder til på Birkedommervej.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Monika Mazurek håber på mere hjælp til familierne, der mistede alt efter storbranden i juni i ejendommen på Tingvej.

Tragedien på Tingvej: »Vi har brug for at råbe det gode naboskab op«

27-årig mand sigtet for ni bilbrande i Baldersgade