Hanne Nielsen mener, at i en storby tager vi ansvar, også i Ryparken og Emdrup. privatfoto
Hanne Nielsen mener, at i en storby tager vi ansvar, også i Ryparken og Emdrup. privatfoto

Beboer går i rette med social frygt i Ryparken og Emdrup: I en storby tager vi ansvar

Hanne Nielsen fra Ryparken mener sagtens, at lokalområdet kan rumme boliger til hjemløse og psykisk syge: Sådan er det at bo i en storby

Som Østerbro Avis har beskrevet, er mange borgere bekymrede over, at Københavns Kommune planlægger tre forskellige bosteder for psykisk syge, hjemløse og socialt udsatte i Ryparken/Emdrup-området.

De peger på, at området i forvejen tager et stort socialt ansvar med almennyttige boliger med mange borgere uden for arbejdsmarkedet.

Ikke dybt kriminelle

Hanne Nielsen fra Ryparken er ikke enig. Hun mener sagtens, at området kan rumme udsatte borgere.

»Sådan er det at bo i en storby, der skal være plads til alle. Og jeg synes ikke, at det er sådan, at den enkelte i dag tager et stort socialt ansvar for andre borgere i boligområderne,« siger hun.

Læs også: Debat: Find en bedre placering til skæve boliger, så vi undgår at blive en hård ghetto

– Men forstår du ikke synspunktet om, at det bør være andre områder af København, hvor disse bosteder passer bedre?

»Ærlig talt så tror jeg ikke, at Nordhavn vil være et rart sted for hjemløse. Der vil de stikke meget mere ud. Der passer de bedre her,« siger hun og tilføjer:

»Der er jo ikke tale om dybt kriminelle mennesker, men unge som er kommet ud på kanten, som har brug for en hånd.«

Forstår bekymring

En institution for psykisk syge er der planer om at flytte fra Brønshøj til Ryparken, her skal den i givet fald ligge tæt på børneinstitutioner og skoler.

Noget der vækker bekymring, da der har været 10 politianmeldelser om året på institutionen i Brønshøj.

»Selvfølgelig forstår jeg bekymringen, men har folk spurgt sig selv, hvad der har været sket? Er der nogen uden for institutionen, at det er gået ud over?« spørger hun retorisk og tilføjer, at der er mange psykisk syge, som på ingen måde har en udadreagerende adfærd.

Læs også: Beboere på Ydre Østerbro: »Nu er det nok – vi kan ikke løfte mere socialt«

Her er meget grønt

Udover holdningen til beboersammensætning er der også skarp kritik fra borgerne af, at der på Strødamvej og Emdrupvej skal bruges grønne områder til at placere boliger for henholdsvis hjemløse og socialt udsatte.

»Det er altid ærgerligt, men der er pænt med grønne områder i vores område. Der er vi bedre stillet end mange andre steder i København,« mener hun og nævner, at der må plantes træer andre steder, hvis det ender med, at der skal fældes træer.

Hanne Nielsen mener, at beboerne i Ryparken generelt er for skeptiske over for udvikling og forandring.

»Dengang der var en skøjteboble, syntes nogen, at den var grim uden at tænke på, at den havde et fritidsformål. Og da Nordhavnsvej skulle bygges, larmede det for meget. Jamen, man bor jo lige ved Helsingørmotorvejen i forvejen. Når man bor i en storby, må man indstille sig på, at tingene ændrer og udvikler sig. Man kan ikke bo i byen og samtidig have alle parcelhuskvarterenes muligheder.«

Dialog og løsninger

Hun er dog med på, at der kan opstå problemer.

»Men så går jeg ud fra, at så kommer man i dialog og finder løsninger,« siger hun og tilføjer:

»Mange gange kommer der jo ikke de problemer, som folk frygter. Hvis man lærer hinanden at kende, viser det sig ofte, at der ikke er grund til den store bekymring« fastslår hun og nævner, at der er eksempler på, at folk er utrygge, når socialt udsatte flytter ind, men det viser sig, at der ikke er grund til bekymring.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

27-årig mand sigtet for ni bilbrande i Baldersgade

Pladen er på gaden 25. oktober. Du kan opleve Klumben & Raske Penge på Hotel Cecil 29. november. foto: navidtollah

Klumben & Raske Penge aktuelle med nyt album om ‘Livet’