Ædelsmed Chris Ly har åbnet butik på Falkoner Allé 14.
Ædelsmed Chris Ly har åbnet butik på Falkoner Allé 14. - Foto: Martin Sørensen

»Jeg bruger al min tid på at tænke på smykker«

»Jeg vil gerne lave anderledes smykker, noget andre ikke laver, men også vise kunderne, hvor en perle eller andet råmateriale kommer fra,« forklarer ædelsmed Chris Ly, der har åbnet Chris Ly Jewellery på Falkoner Allé 14.

Han har valgt, at butikken skal ligge på Frederiksberg, da han synes, at kunderne er søde her. Men også fordi at Frederiksberg er et fredeligt sted.

I bagagen har han en uddannelse på syv år, der giver ham ret til at bære titlen ædelsmed. Han er uddannet på Institut for Ældelmetal og Smykkekunst på Kea på Nørrebro på det sidste hold, som skolen havde.

Chris Ly er født i Vietnam og opvokset i Danmark.

I butikken har han også sit værksted, hvor kunderne har mulighed for at se ham arbejde. Og er der noget som han sætter højt, så er det tilfredse kunder og høj kvalitet.

»Jeg har et åbent værksted, hvor kunderne kan, hvad jeg laver. Jeg vil gerne tilbyde kunderne noget særligt, og har en lang erfaring, da jeg har arbejdet for forskellige brands,« siger han og fortsætter:

»Jeg har i flere år forsket i at bearbejde råmateriale rigtigt, så kunden ikke risikere at få f.eks. allergiske reaktioner,« siger han.

Smykker til en royal

I dag er han på egne ben og ser frem til at vise kunderne, kunsten at forvandle råmaterialer til unikke smykker.

»Jeg laver de klassiske ting, men jeg laver også sjove ting, så som at arbejde med forskellige materialer og for eksempel lave skulpturer, som er smykker. Jeg laver også slebne perler i farveforløb,« forklarer han.

Uden at prale så har Chris Ly også leveret flere smykker til kronprinsesse Mary.

»Da jeg arbejdede for de store brands, lavede jeg et helt sæt med øreringe, armbånd og ring til kronprinsessen, men jeg har også lavet en speciel ring til hende,« røber han.

Der er ikke meget fritid, da butikken har åbent mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-15.

»Jeg bruger al min tid på at tænke på smykker, og jeg rejser også meget rundt i Vietnam og Thailand, hvor jeg selv køber råsten og får dem slebet, så kunderne får høj kvalitet.« hee

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Jubilæet blev fejret i stor stil.

Jubilæum: Unge fejrede Nørrebro-fællesskab

Socialborgmester Mia Nyegaard var med på den første leverance til Mandecentret på Christianshavn.

Nyt projekt vil levere hygiejneprodukter til socialt udsatte