- Foto: Thomas Frederiksen

Like 👍

Bæredygtig farvehandler

Michael Steinmann har kendt til at have farvehandel på Østerbro fra barnsben. Det havde hans farmor på Lyngbyvej, en butik som hans far senere overtog.

Nu har han efter 11 år med egen farvehandel på hjørnet af Mimersgade og Jagtvej på Nørrebro åbnet yderligere en forretning på Østerbrogade. Navnet er Taga, og i afdelingen på Østerbro er der en bæredygtig profil, hvor malingen, der forhandles, er plantebaseret. Michael Steinmann har indgået aftale med producenten Auro.

»Der bliver tænkt meget på bæredygtighed i de her år. Men ikke så mange har tænkt på, at maling også kan være bæredygtigt,« siger Michael Steinmann, som føler en forbindelse med den forretning, som har været på stedet tidligere.

»Her var blomsterforretning i mere end 60 år. Og jeg kan godt lide, at der er noget historie. Nu er det gået fra blomster til plantebaseret maling, jeg synes, at der er en forbindelse,« siger han og tilføjer:

»Mange farvehandlere er lukket, og meget er overtaget af kædeforretninger og byggemarkeder. Jeg vil gerne gå tilbage til det gamle håndværk, som er forsvundet lidt,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Balder Mørk Andersen bliver folketingspolitiker i et par uger.

Balder Mørk Andersen i Folketinget

Den plantebaserede livsstil har vundet indpas i kogebogsindustrienFOTO: Michael Paldan.

VeggieWorld indtager Øksnehallen: Opfordrer slagtere til at kigge forbi