Balder Mørk Andersen bliver folketingspolitiker i et par uger.
Balder Mørk Andersen bliver folketingspolitiker i et par uger. - Foto: Michael Paldan

Balder Mørk Andersen i Folketinget

SF’s medlem af Kommunalbestyrelsen, Balder Mørk Andersen, bliver for en stund også medlem af Folketinget.

Der er tale om en suppleant-periode på lidt over to uger fra 30. oktober til 15. november.

Ved folketingsvalget i år fik SF tre mandater valgt i Københavns Storkreds. Balder Mørk fik fjerdeflest personlige stemmer. 1.104 alt i alt. Det gjorde ham til SF’s 1. suppleant.

Halime Oguz fik 174 flere stemmer end Mørk og blev dermed valgt in i Folketinget.

Eftersom Halime Oguz fra 30. oktober skal til FN-samling i New York, får Balder Mørk Andersen nu sin debut i Folketinget.

»Først og fremmest er det en stor ære at kunne tage del i arbejdet i landets lovgivende forsamling. Det er naturligvis begrænset, hvor meget jeg er i stand til at flytte på så kort tid, men gennem mine år som SF’er og i Kommunalbestyrelsen har jeg søgt at fremvise en saglig, flittig og visionsmodig tilgang til politik. Det vil jeg tage med til folketingsgruppen, hvor jeg mest af alt vil tydeliggøre at man kan regne med mig som holdspiller,« udtaler Balder Mørk Andersen.

SF tillader ikke dobbeltmandater, men har indskrevet en mulighed for dispensation i partiets love, når der – som i dette tilfælde – er tale om en kortvarig periode.

Balder Mørk, som har været rådmand på Frederiksberg de seneste ti år, arbejder til daglig som jobkonsulent. Et arbejde han nu har taget orlov fra.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Simon (tv.) og Zaidoon glæder sig til at komme i ringen på lørdag.

Lokale helte i ringen ved stort bokseshow i Prismen lørdag

Bæredygtig farvehandler