Simon (tv.) og Zaidoon glæder sig til at komme i ringen på lørdag.
Simon (tv.) og Zaidoon glæder sig til at komme i ringen på lørdag. - Foto: Jacob Schneider

Like 👍

Lokale helte i ringen ved stort bokseshow i Prismen lørdag

På lørdag er der boksestævne i Prismen på Holmbladsgade, når CIK¿s boksetalenter tager imod et udvalgt hold af 14 gæsteboksere på højt niveau.

De hårdtslående drenge – og en enkelt pige – fra bokseafdelingen i Christianshavns Idrætsklub (CIK) går på lørdag i ringen i Prismen på Holmbladsgade, hvor et hold udvalgte gæster fra det ganske land plus Sverige matcher dem i 14 kampe.

Simon Lund på 18 år stiller op i en U19-kamp mod Alan Machniac fra BBK. Han har bokset i godt to år, har bokset syv kampe og kommer fra Tårnby. Han er dansk og sjællandsk ungdomsmester i 67 kilo klassen.

»Jeg har gået til meget sport: ishockey, tennis, bordtennis, basket, fodbold, svømning…

Jeg har nok ikke mødt sådan et fællesskab før. Man bliver helt grebet af det og kommer glad til træning hver gang. Vi har samme interesser og mål og roser hinanden til træning.

Jeg har altid været lidt vild. Hvis man har haft en dårlig dag, så kan man komme ud med det på en anden måde, end hvis man skulle til fodboldtræning. Altså, vi slår på hinanden, og når vi så er færdige, giver vi lige en krammer og siger ’godt sparret’,« fortæller Simon.

Det store show

Træner Frank Olsen er selv tidligere verdensmester i weltervægt. Nu glæder han sig til at stå i spidsen for et CIK-hold på hjemmebane, som hans far Ricard har gjort det et hav af gange før. Og han lover en fornem boksefest i Prismen:

»Vi har kastet alt ind i det. Der kommer dj, lysshow, røg, barer og alt det gejl, et stort stævne skal have. Vi satser 100 procent på fuldt hus, og jeg ved, de glæder sig nede i Prismen.

Det er en flok boksere i toptræning, der kommer. De har trænet i lang tid, og de har trænet hårdt. De fleste har også været ude at få nogle kampe ved Haslev og Hillerød Box Cup, så de er helt klar. Men de er også blevet matchet hårdt. Modstanderne er både fra Fyn, Jylland, Sverige og Sjælland,« fortæller cheftræneren.

Ny hjemmebane

Sundbyøsterhallen har gennem årene lagt brædder til CIK’s stævner, men nu er det den grønne hal i Holmbladsgade, som danner rammen om boksetalenternes optræden for første gang. Og det passer 27-årige Zaidoon Farhan særdeles godt, for han kommer i den grad på hjemmebane lørdag:

»Jeg er vokset op i Holmbladsgade og arbejder i fritidshjemmet på Polensgade, så jeg kender mange af de unge fra området,« siger Zaidoon, der beskriver sig selv som en »hurtig og meget teknisk« bokser.

Han er en af Franks tunge drenge, som runder lørdagens program af mod Jonas Sjøgreen Olympia.

»Det er bare det at komme ind i lokalet… Sammenhold som i én stor familie. Det med at komme ud i foreningslivet og holde sig aktiv i stedet for bare at hænge på gaden, det er så vigtigt. Man er en del af noget, der er større end en selv. Men i sidste ende er du helt alene i ringen, og det er dig, der skal præstere.

Og man kan ikke bare komme til træning og være 90 procent på – alle giver sig selv fuldt ud.

Alle kampe er lige vigtige. Men på lørdag er det også vigtigt, at vi går ind og repræsenterer klubben godt,« lover Zaidoon Farhan.

»Jeg glæder mig helt vildt. Jeg kender mange, der gerne vil se en boksekamp, men så er det i Hillerød eller længere væk. Men nu er det nu,« slutter Simon Lund.

CIK boksestævne i Prismen, Holmbladsgade 71, lørdag 26. oktober klokken 16.00. Første kamp 17.30.

Se mere på Facebook: ’De lokale helte i Prismen’.

Zaidoon, Simon og træner Frank

Zaidoon, Simon og træner Frank – Foto: Jacob Schneider

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Just Plantslaver kun plantebaserede retter.

Ny virksomhed: Masser af grønt i maden

Balder Mørk Andersen bliver folketingspolitiker i et par uger.

Balder Mørk Andersen i Folketinget