Næsten hver anden københavnsk billist synes, at det er okay at køre for stærkt.
Næsten hver anden københavnsk billist synes, at det er okay at køre for stærkt. - Foto: Torben Klint/Ritzau Scanpix

Indrømmet: Knap halvdelen af københavnerne blåstempler fartovertrædelser

Du har travlt, banen er fri, og der er ingen andre bilister i syne. Trykker du så foden lidt hårdere på speederen, end hvad politiet tillader? Hvis ja, så er du i hvert fald ikke alene.

54 procent af de københavnske billister indrømmer nemlig, at de inden for det seneste år har kørt hurtigere end den tilladte hastighedsbegrænsning, mens hele 44 procent mener, at det kan være okay at køre for stærkt.

Det fremgår af en ny undersøgelse lavet på vegne af Codan, der samtidig viser, at 20 procent mener, at det i de fleste tilfælde er okay at køre cirka 5-10 km/t for hurtigt.

Ifølge Jesper Hemmingsen, der er specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik, kan det have store konsekvenser for sikkerheden i trafikken.

»For høj fart er en af de største dræbere i trafikken. Selv en lille fartoverskridelse kan betyde, at du ikke når at bremse op, hvis der pludselig sker noget uventet. Over årene er det lykkes med blandt andet kampagner og politikontrol at få stadig flere til at respektere fartgrænserne, men vi er ikke i mål endnu,« siger Jesper Hemmingsen.

Det er dog ikke kun fartgrænsen, der ikke bliver overholdt. Undersøgelsen viser nemlig også, at knap to ud af tre billister, indrømmer at have overtrådt færdselsreglerne i løbet af det seneste år.

Eksempelvis svarer 31 procent, at de har holdt for kort afstand til billisten foran, mens syv procent har kørt over for rødt mindst én gang i løbet af det seneste år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ida Bach Hansen og Vigga Bro fortæller historien om ragnarok.

Ny festival skal være en øreåbner for den levende fortælling

FCK-manager Ståle Solbakken sælger nu sin 8,3 millioner dyre luksuslejlighed.5

Se billederne: Ståle sætter liebhaverlejlighed til salg