Pai Rosager Pedas viser en af humleplanterne, der nu er høstet i Valby
Pai Rosager Pedas viser en af humleplanterne, der nu er høstet i Valby - Foto: PR

Gratis Valby-humle til folket ved høstfest torsdag

I morgen torsdag kan alle besøgende på Bryggernes Plads smage en ny Carlsberg-øl, hvor humlen er dyrket på Valby Bakke.

Torsdag 24. oktober klokken 17.00 på Bryggernes Plads i Carlsberg byen, uden for Hotel Ottilia – lanceres en helt ny øl, Jacobsen Otilia Lager, som er et samarbejde mellem Carlsberg og Brøchner Hotels, hvor man sammen har brygget øl omkring et stykke dansk historie.

Øllet vil blive kørt fra Husbryggeriet Jacobsen i tønder på en af Carlsbergs klassiske hestevogne til Bryggernes Plads, hvor nabolaget gratis kan smage resultatet af årets humlehøst, når Jacobsen Ottilia skænkes for første gang til de mennesker, som møder op på Bryggernes Plads.

»Ottilia-humlen er en forædlet aroma-humle med en frugt- og blomsteragtig aromaprofil samt en balanceret bitterhed dyrket herude ved laboratoriet. Denne humle giver det sidste aftryk til Jacobsen Ottilia øllen,« siger Laboratoriets forædlingschef Pai Rosager Pedas om den nye Ottilia-humle.

Det er første gang, at Husbyggeriet Jacobsen brygger øl med den nye Ottilia-humlen, der er dyrket af Laboratoriet. Carlsbergs erfaring med dansk humle går tilbage til 1950’erne, hvor den store biolog Øjvind Winge arbejdede ved Carlsberg Laboratorium. Det er hans forskning med dansk humledyrkning, som forskerne ved laboratoriet har brugt til den nye øl, der kun serveres på Hotel Ottilia.

»Vi har brygget Jacobsen Ottilia sammen med forskerne på Carlsberg Laboratorium, der har groet udviklet og dyrket Ottilia-humlen. Øllet indledes med en let duft af citrus fra tørhumlingen med Citra. Endvidere findes noter af frisk hav skabt af Carlsbergs originale gær. Farven er mørk gylden fra brugen af wiener- og karamelmalt. Smagen afsluttes af en god bitterhed fra brugen af Perle humle og lidt af den Ottilia-humle, der er dyrket i Carlsberg Byen,« siger Morten Ibsen, brygmester på Husbryggeriet Jacobsen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julekalenderen skal give et indblik i fattige børns tilværelse i Afrika.

Anderledes julekalender: Organisation vender julen på hoved

Så glade var de - tissekonerne og -mændene, som modtog prisen CPH City Spirit of the Month for oktober.

Pris til tissekoner og -mænd: Hver dag er messingen topgejlet