Julekalenderen skal give et indblik i fattige børns tilværelse i Afrika.
Julekalenderen skal give et indblik i fattige børns tilværelse i Afrika. - Foto: Dominique Faget/AFP/Ritzau Scanpix.

Anderledes julekalender: Organisation vender julen på hoved

En pakkekalender, fire adventsgaver og en chokoladejulekalender eller to kan være et must-have for mange børn på Amager, når kalenderen siger december.

Men julen handler også om at give, lyder budskabet fra velgørenhedsorganisationen SOS Børnebyerne.

Derfor tilbyder organisationen et gratis læringstilbud ved navn Omvendt Julekalender, som skolerne på Amager nu kan tilmelde sig.

Tilbuddet indeholder en række film og opgaver, som skal vise danske elever, hvilke ligheder og forskellige der er mellem danske og udenlandske børn.

Hver skoledag i december kan skoleelever således åbne en låge på SOS Børnebyernes hjemmeside og se en ny film om et barn, der lever en udsat tilværelse i et andet land.

Ideen med Omvendt Julekalender er, at klassen kan starte deres egen indsamling til forældreløse og udsatte børn som dem, de møder i videoerne. På Amager deltog 29 skoler og 935 elever sidste år.

Hvis man ønsker at tilmelde sig Omvendt Julekalender i 2019, skal man gøre det inden 25. november, hvor der er sidste tilmeldingsfrist.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Ifølge direktør i Fødevarebanken Karen-Inger Thorsen betyder maden fra FødevareBanken, at flere børn kommer til tiden og dermed er undervisningsparate, når klokken ringer ind til første time.

Madcafé giver skolebørn smag på livet

Pai Rosager Pedas viser en af humleplanterne, der nu er høstet i Valby

Gratis Valby-humle til folket ved høstfest torsdag