Think.dk har ikke købt et eneste møbel. Bordet er lavet ud af et tidligere legehus, som Martin Kæstel Nielsen havde i en kolonihave.FOTO: thomas frederiksen
Think.dk har ikke købt et eneste møbel. Bordet er lavet ud af et tidligere legehus, som Martin Kæstel Nielsen havde i en kolonihave.FOTO: thomas frederiksen

Elsker 😍 Like 👍

Moderne forsamlingshus rækker ud efter borgerne

Think.dk i Æbeløgade vil gerne have flere i nærområdet som medlemmer, blandt andet ældre. De holder mange arrangementer og lægger ikke skjul på, at det er et sted med holdninger, og bæredygtighed er vigtigt.

Mens borgerne på Ydre Østerbro har ventet på det kommunale kulturcenter, der er blevet udskudt den ene gang efter den anden, er der i det stille opstået et andet kultur- og forsamlingshus i området.

Hvis man ikke lige ved, at det ligger der, opdager man heller ikke lige Think.dk i Æbeløgade.

Bag stedet står parret Anja Müller og Martin Kæstel Nielsen, som fandt lokalerne i Æbeløgade i 2015 og brugte ni måneder på at gøre det klar og åbnede det i 2016.

De nærmer sig 100 medlemmer, og alle kan arrangere begivenheder, hvor der er offentlig adgang.

Lære folk at kende

Der arrangeres blandt andet fællesspisning, fredagsbar og reparationscafé, hvor alle er velkomne.

Men stedet er ikke bare et event-sted, fastslår Martin Kæstel Nielsen. Parret har åbnet Think.dk for, at mennesker skal lære hinanden at kende og skabe noget sammen i stedet for at løbe stærkt i tilværelsens hamsterhjul.

Og så er bæredygtighed – både miljømæssig, kulturel og social – en stor del af stedets identitet.

»Vi vil gerne tættere på hinanden og lære hinanden noget som mennesker. Alle kan lære hinanden noget,« fastslår de.

Som et eksempel på deres bæredygtige tankegang, nævner de, at de ikke har købt et eneste møbel til deres lokaler. Alt er genbrug, enten brugte møbler eller materiale, som er lavet om.

»Det her bord er lavet af et legehus i en kolonihave, jeg engang havde,« fortæller Martin Kæstel Nielsen.

Politik og holdninger

Udover at skabe arrangementer, er Think.dk også involveret i projekter med andre, som deler deres værdier, blandt er de med til udvikle platformen for Københavns Fødevarefællesskab.

»We think we can save our world. How about you?« står der på Think.dks hjemmeside.

Med dette budskab og mange af de værdier, som parret giver udtryk for, lyder det meget politisk. Det er det også – men ikke partipolitisk.

»Jeg ville egentlig gerne sige, at vi var upolitiske, men det at ændre tingene handler om politik, så er vi politiske. Men vi har ikke noget med nogle partier at gøre, det er vigtigt, at vi ikke sætter hinanden i bås, når vi har nogle diskussioner,« siger han.

Inviterer ældre med

Anja Müller og Martin Kæstel Nielsen boede ikke på Østerbro, da de stiftede Think.dk.

Derfor er deres netværk ikke specielt lokalt, selvom de dog er flyttet hertil – få meter fra Æbeløgade.

Medlemmerne og folk, der kommer til arrangementerne, kommer fra hele København og omegn og har fået kendskab til stedet gennem Facebook, nettet og mund til mund-effekten.

De vil gerne have bedre fat i lokalbefolkningen på Ydre Østerbro, specielt de ældre.

»De har mange ressourcer og kan lære os andre meget, og det kan være godt med mere liv her i dagtimerne,« siger Anja Müller.

Dansk på engelsk

Nogen lader måske skræmme af, at alt på Think.dk er på engelsk, og det dermed kan forekomme som et lidt fjernt og elitært projektet for nogen trods nærheden og hensigterne.

Anja Müller forklarer det med, at hun er tysker og kun har boet få år i Danmark, og selvom hun taler godt dansk, er hun ikke så fortrolig med sproget, at hun vil skrive det på en offentlig hjemmeside.

Samtidig rækker de ud til udlændinge i Danmark, som er mere fortrolige med engelsk end dansk.

Men der tales altså masser af dansk i dagligdagen på Think.dk.

På lørdag holder Think.dk tre års fødseldag, hvor alle er velkomne til at kigge forbi. Men faktisk er Think.dk meget ældre, faktisk fra sidste årtusinde.

»Jeg købte domænet allerede 1998,« fortæller Martin Kæstel Nielsen, der arbejdede mange år som programmør, men allerede dengang havde en drøm om at skabe noget andet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Lise Hanskov spiller koncert på flygel.

Musik af Gershwin i Kapernumskirken

Karen Marie Børsting (tv), Inge Grønlund og Flemming Axelsen har alle boet i Kulbanekvarteret i mange år. De er også alle med i bestyrelsen hos Områdefornyelse Kulbanekvarterets styregruppe, hvor de kæmper for at få de sidste penge til en færdig Kulbanepark.

Kulbanekvarteret takker for ny cykelsti: »Men vi er endnu ikke i mål med parken«