Konservatoriegrunden ligger ved Musikkonservatoriet på Rosenørns Allé.
Konservatoriegrunden ligger ved Musikkonservatoriet på Rosenørns Allé. - Foto: Bo Børresen

Kultur- og Musikskolen i spil igen

Et trist område, konservatoriegrunden på Rosenørns Allé, skal nu igen vækkes til live og forvandles til en Kultur- og Musikskole. Dog sker der tidligt noget i 2023.

Træpladerne på vinduerne og graffitien på væggene vidner om, at det er længe siden, der er tænkt store tanker her.

Det handler om nogle bygninger og en grund på hjørnet af Rosenørns Allé og Julius Thomsens Gade som Frederiksberg Kommune for flere år siden købte for lidt over fem millioner kroner, også kaldet for konservatoriegrunden.

Tanken var at lave noget stort, men det er foreløbig blevet ved tankerne om en Kultur- og Musikskole på arealet.

Bygger i 2023

Der står stadig flere skilte fra Frederiksberg Kommune, der oplyser at her kommer en ny Kultur- og Musikskole. Nu ser det ud til, at de mange års venten måske er ved at være forbi.

I hvert fald har partierne bag budgetforliget, den samlede Kommunalbestyrelse, haft kig på projektet. Der er foreløbig afsat penge til at bygge i 2023.

Til næste efterår når der igen er budgetforhandlinger, så skal politikerne finde ud af, hvad slags projekt der skal blive til virkelighed på konservatoriegrunden gerne med ekstern finansering.

Da projektet var i spil for et par år siden, blev der lavet et fint prospekt med de mange tanker og ideer, og der var også en arkitektkonkurrence.

Måske flytte adresse

Efter budgetforliget i år er det meningen, at der skal afsættes midler til fundraisning.

Der skal også nedsættes en styregruppe med medlemmer fra Kultur- og Fritidsudvalget, hvor rådmand Nikolaj Bøgh (K) er formand.

Mens der arbejder videre med projektet, så overvejer politikerne måske at placere Kultur- og Musikskolen på Hospitalsgrunden i stedet for, hvis det ikke er muligt at finde ekstern finansiering.

Musik- og kunstcampus

Hvis Kultur- og Musikskolen slår rødder på Hospitalsgrunden, så kan konservatoriegrunden måske blive en musik- og kunstcampus, der spiller sammen med Kultur- og Musikskolen.

Fremtiden vil vise, hvilke muligheder der dukker op.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Fem verdenskendte kokke laver 50 signaturpizzaer hver til fødselsdagen.

BÆST og Mirabelle fejrer 5 års fødselsdag og udfordrer 5 verdenskendte kokke på pizza

Der var her i nummer 74, at dobbeltmordet på Peter Bangs Vej fandt sted.

Århundredets mordgåde