Thorleif Kristensen åbnede bagerforretningen i Gjæstgiveriet for 25 år siden, men har siden åbnet flere bagerforretninger i hovedstaden. FOTO: Rikke Milling
Thorleif Kristensen åbnede bagerforretningen i Gjæstgiveriet for 25 år siden, men har siden åbnet flere bagerforretninger i hovedstaden. FOTO: Rikke Milling

Han bager på nye koncepter

Det er 25 år siden Thorleif Kristensen åbnede sin bagerforretning i Gjestgiveriet Sorte Hest. Siden har han været en afgørende kraft i at skabe en andelsforening, mens han har kæmpet mod myndigheder og for økologien.

Han er helt sin egen, Thorleif Kristensen.

Hver eneste gang man møder ham, er der et projekt som har hans fulde fokus. Om det er kampen mod brugen af malt i brød, kampen for at skabe samarbejde mellem små bagerforretninger og supermarkederne, at skabe andelsforeninger eller som lige nu – at udvikle fremtidens bageri. Igen.

25 år senere

Tilbage i 1994 åbnede Thorleif Kristensen sin bagerforretning i Gjæstgiveriet på Vesterbrogade.

»For 25 år siden åbnede jeg her og det var mit bud på fremtidens bageri. Folk troede jo, at jeg havde slået hovedet. Men nej, det var branchen, der havde for meget mel i hjernen og var for tung i røven. Mange bagere er faktisk rigtige fornuftige, men dengang turde ingen tænke ud af boksen,« siger han.

Her, 25 år senere, er han igen på banen med en plan for ’fremtidens bageri’.

»Jeg har brugt fem år på at lave fremtidens bageri,« siger han og viser tegningerne frem.

»Det er beregnet til at ligge i et yderområde og ikke herinde midt i byen. Det er jo inspireret af stedet her, for det er jo et Gjæstgiveri. Der er multirum med scene og bar, selskabslokale, der er produktion bagved, køkken, bageri og så videre. Og ovenpå er der beboelse ovenpå, som er fremtidens studieboliger,« fortæller han.

Han mangler fortsat at finde de rigtige samarbejdspartnere og placeringen, men han er ikke i tvivl om, at det giver mening. Og bageriet skal forsyne lokale supermarkeder med brød, der er produceret lokalt. Og bragt ud med elbiler.

En rejse med hjerteblod

Selv om Thorleif Kristensen har åbnet bager-forretninger andre steder end Vesterbrogade, så er det stadig her han søsatte sit første store projekt.

» For mig er stedet her jo hjerteblod og det har været en fantastisk rejse, jeg har været på. Undervejs fik jeg også omdannet det hele her til en andelsforening,« fortæller han og fortæller, at han igen er begyndt at spille musik i cafeen hver weekend.

»Det er der faktisk en del, der nyder. Det er jeg jo selvfølgelig glad for. Og jeg elsker musikken,« siger han.

Han spiller hver lørdag fra klokken 14 og gennem tiderne har en del musikere været forbi både her i Gjæstgiveriet og i hans bagerforretning i Valby.

»Jeg vil gætte på, at vi har gennemført 4-5000 små spillejob, hvor nye musikere også har fået lov til at komme og prøve scenen af,« fortæller han

Thorleif Kristensen åbnede bagerforretningen i Gjæstgiveriet for 25 år siden, men har siden åbnet flere bagerforretninger i hovedstaden FOTO: Martin Sørensen

Thorleif Kristensen åbnede bagerforretningen i Gjæstgiveriet for 25 år siden, men har siden åbnet flere bagerforretninger i hovedstaden FOTO: Martin Sørensen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
B.93 og Frem i en tidligere kamp.

Og så er der sport: B.93 i vigtige opgør

Parkeringspladser på vej.

Flere p-pladser på vej