Amalie og Julie på banen i hollandske Apeldoorn
Amalie og Julie på banen i hollandske Apeldoorn - Foto: Jesper Skovbølle

Amalie tog parguldet med Julie ved EM i banecykling

Danmark er et lille land, men i banecykling satte vi et pænt aftryk ved EM i hollandske Apeldoorn. Søndag genvandt damerne EM i parløb, og guldmedaljerne blev hurtigt fulgt op af de danske herrer, som også vandt EM-guld.

Parløbet er en vigtig disciplin, da den er på OL-programmet til Tokyo til næste år. Søndagens EM-sejr er derfor et vigtigt skridt i kvalifikation til OL. I damernes felt kæmpede Amalie Dideriksen og hendes makker Julie Leth mod verdensmestrene fra Holland, som kørte på hjemmebane, mod englænderne i stærkeste opstilling og mod italienerne, som har kørt flot ved EM-stævnet.

Det var derfor ikke nogen let sejr, og den blev skabt ved stærk og klog kørsel. Amalie og Julie førte løbet de sidste mange omgange, men var truet af englænderne i sidste spurt, som gav dobbelt point. Amalie kørte op og blev nummer to i spurten og bevarede derfor føringen – og EM-guldet.

Fredag kørte Amalie også banesportens ’mangekamp’ omnium, som igen er på OL-programmet. Her blev det ikke til medalje, selv om det var tæt. I finalen prøvede Amalie til sidst at tage en omgang på feltet, som ville have bragt hende i spidsen. Verdensmesteren Kirsten Wild måtte grave dybt for at jagte Amalie. Det endte med en samlet sjetteplads, som Amalie var meget tilfreds med.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Anne i aktion.

Mød en af hverdagens helte: 83-årige Anne rydder op i gaden

Monica Jakobsen kommer og spiller i Nazaret Kirke onsdag 30. oktober. FOTO: Nazaret Kirke.

Stemningsfulde melodier: Nazaret Kirke finder din indre ro