- Foto: Tårnby Kommune

Like 👍

Giv en ting til genbrug – støt et lokalt formål

På Kirstinehøj genbrugsplads i Tårnby kan du nu stille ting, du ikke skal bruge længere, men som er for gode til at smide ud. Så bliver de hentet af Røde Kors Hovedstaden, sorteret og solgt i deres genbrugsbutikker på Amager.

Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Røde Kors Hovedstaden, Tårnby Kommune og Amager Ressourcecenter (ARC). To nye containere med lyserøde skilte er stillet op på Kirstinehøj genbrugsplads til formålet, og de må ikke forveksles med byttecentraler, hvor man også må tage ting.

Ordningen har kørt siden 1. oktober men indvies officielt søndag 27. oktober klokken 11.30-13.30 af Tårnbys borgmester Allan S. Andersen, ARCs direktør Jacob Simonsen og Røde Kors Hovedstadens direktør Pernille Scheel til et arrangement, hvor alle er velkomne.

Overskuddet fra Røde Kors-butikkerne bliver brugt til sociale indsatser blandt andet en mentorordning for voldsramte kvinder, aktiviteter for udsatte børnefamilier og lokale fællesskaber i netværkshusene på Nørrebro og i Tårnby

Det nye initiativ er startet på baggrund af borgernes ønske om at have et sted til at komme af med ting, som er i god nok stand til at de kan bruges af andre. /haj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Fra fredag morgen er der igen musik fra undergrunden på Solbjerg Plads.

Solbjerg Plads: Musik fra undergrunden igen lavet af børn

Her ses Camilla (til venstre), der får sparring af sin lærer.

Sådan: Nørrebro-frisør kan blive Danmarks bedste