Der er stadig lokale forhåbninger om at flytte cykelparkeringen fra grusarealer ved Enghave Plads. FOTO: Mikael Stenstrup
Der er stadig lokale forhåbninger om at flytte cykelparkeringen fra grusarealer ved Enghave Plads. FOTO: Mikael Stenstrup

Stort lokalt ønske: Fjern cykelparkeringen fra Enghave Plads

Lokaludvalg, petanquespillere og forældre til børn på Tove Ditlevsens Skole protesterede mod cykelparkeringspladser på Engave Plads. De kom alligevel. Men er der behov for dem?

Der står ganske få cykler i stativerne på Enghave Plads ud for Tove Ditlevsens Skole og Beat. Men det er ifølge medlem af Vesterbro Lokaludvalg Mikael Stenstrup kun en af grundene til at fjerne dem.

Mellemrubrik

Han peger på, at der burde tages hensyn til, hvordan pladserne i byen bliver brugt, inden man opstiller cykelstativer.

»Et er, at man sætter cykelstativer op på fortovene, men at man plastrer de få friarealer vi har til med cykelstativer? Der må være en grænse,« siger Mikael Stenstrup.

Han peger på, at både de lokale petanque-spillere og forældrene til børn på Tove Ditlevsens Skole var kede af, at grusarealet blev spærret af.

»De 25 cykelpladser er efter min opfattelse helt fejlplacerede. Både i forhold til behovet og i forhold til, hvordan arealet blev brugt,« siger han.

Ingen opbakning

Lokaludvalget skrev også efter opsætningen af cykelstativerne til Teknik- og Miljøudvalget for at bede dem om at genoverveje placeringen.

Men uden held.

»Det virker jo som om, der ikke er nogen, der rigtig kan argumentere for, at det er den rigtige placering. Men heller ingen, der tør tage ansvar for at flytte dem,« siger han og fortsætter:

»Det er måske svært for politikerne at gøre beslutningen om, fordi man har besluttet at der skal være så og så mange. Så er det måske lidt betændt for dem, at fjerne cykelstativer igen. Men placeringen er jo forkert,« siger Mikael Stenstrup.

Unødvendigt

Også formanden for Vesterbro Lokaludvalg, Thomas Egholm, er kritisk overfor beslutningen og håber, at man på rådhuset ender med at træffe en politisk beslutning om at flytte dem.

»Jeg tror virkelig ikke, der bliver det behov, manhar skønnet. Folk cykler ikke længere til metroen. Metronettet er blevet mere finmasket og så giver det for mange ikke mening at cykle til stationen længere,« siger Thomas Egholm.

Han mener derfor, at mange Vesterbroere går til stationen. Af de 14.200 daglige påstigninger som man forventer på Enghave Plads er de 2/3 af dem også forventet vil være passagerer, der kommer med bus.

»Man sløjfer de grønne arealer, fordi der ikke er noget prisskilt på dem. De er under pres,« siger han.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kokkene Christian Buchardt (tv.) og Yngve Fobian i de nye omgivelser

Mad og hygge i kærlighed til Valby

Illustration af fornyelsen af Backersvej med cykelstier.

Sådan ser Backersvej ud i fremtiden