Lone Loklindt.
Lone Loklindt. - Foto: Martin Sørensen

På vej mod børnenes bæredygtige by

Lone Loklindt (R)

Formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget

Der er stor tilfredshed med det brede budgetforlig i den radikale lejr. Vi fik mange af vores ønsker opfyldt og budgettet peger i den rigtige retning.

Radikale har længe arbejdet for en mere ambitiøs grøn omstilling, en bedre by for børnene og en blandet inkluderende by. Desuden ønskede vi, en investeringsplan for kulturen. Budgetforliget ligger helt i tråd med vores målsætninger om ’at danne og uddanne den mest bæredygtige generation nogensinde’.

Vi er glade for de markante fingeraftryk, vi har fået, både når det gælder børns opvækst og uddannelse, og når det gælder den musiske og grønne dannelse.

Normeringerne i daginstitutionerne får et nyk opad, svarende til 20 nye stillinger, fritidsklubberne Huset og Louis P samt specialskolens tilbud består. Haver til maver får mulighed for at udvide skolehaverne og Verdensmålene kommer for alvor på skoleskemaet.

Det lykkedes også den grønne koalition at fremme en række klimaindsatser og ikke mindst målet om CO2-neutralitet i 2030. Det er et stærkt signal til vores borgere og omverden.

Med tilsagn om markante investeringer i kulturinstitutionerne og udviklingen af byens kulturelle tilbud, er der håb for at Frederiksberg med tiden får mere social sammenhængskraft og kreativitet ud af kulturkronerne.

Frederiksberg har hidtil været en af de byer, som investerer mindst i kultur per borger. Opbakningen til at prioritere Kultur- og Musikhøjskolen på konservatoriegrunden, giver os troen tilbage på et enestående kulturcampus med uddannelser af højeste kvalitet.

Der investeres i at flere gennemfører en ungdomsuddannelse og endelig kom der flere penge til STU for unge med særlige behov.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Rosalina nåede semifinalen

Carsten Mai kommenterer hver uge den politiske situation på Københavns Rådhus.

Kommentar: Toppolitikerne har vist gode politiske kondital