Billedtekst. FOTO: NAVN.
Billedtekst. FOTO: NAVN.

Brokvarter: Vesterbro har fået byens bredeste cykelsti

Det begyndte med en ide om at lukke åbningen i broen, og i onsdags blev den nye Dybbølsbro med Københavns bredeste cykelsti åbnet. Det gav i efterårsferien en del debat om fordelingen af pladsen cyklister og fodgængere imellem. Måske har åbningsugen været præget af flere fodgængere på grund af busrejsende fodgængere i efterårsferien. På sigt skal 21.000 cyklister og 7.000 bilister hver dag krydse broen.

Kæmper om pladsen

Hvis du er blandt de mange cyklister, bilister og fodgængere der i lang tid har kæmpet sig forbi alle de andre, der er på vej, foruden vejarbejde og virvar, så vil en ny virkelighed møde dig fra nu af.

Den nye, 10 meter brede og dobbeltrettede cykelsti giver samtidig Vesterbro og Dybbølsbro retten til titlen ’byens bredeste cykelsti’. Det har indtil nu været Nørrebro og Dronning Louises Bro, der med fire meter i hver retning, har været byens bredeste

Den brede cykelsti og fortove er skabt ved at lave et ståldæk i det hul, der tidligere var midt i broen.

I alt er der brugt omkring 440 ton stål til byggeriet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Klar til makeover: Vigerslev Bibliotek lukker midlertidigt

»Jeg blev ret ked af det. Et eller andet sted havde jeg nok regnet med, at det, som var galt med mig, var noget, der bare lige kunne fikses. Ligesom et brækket ben. Men sådan er det ikke med gigt.«

For ung til gigt