Dennis har gode minder om Anker Jørgensen.
Dennis har gode minder om Anker Jørgensen. - Foto: Jacob Schneider

Mig og Anker: »Han var altid behjælpelig«

Vi møder Dennis på Borgbjergsvej, og som så mange andre i kvarteret har han sine minder om Anker.

»Engang skulle han købe et fotoapparat på Borgbjergsvej, men Anker var sådan en, der lige prøvede at prutte om prisen. Men fotomanden stod fast på prisen, så Anker måtte hjem efter flere penge…

Han snakkede til alle. Man gik bare hen til ham og spurgte om dit og dat. Han var altid behjælpelig. Jeg kendte en dame ovre på narkomanhjemmet på Mozarts Plads, som havde nogle problemer. Så vi gik op til Anker og snakkede det igennem.

Han gik altid og kiggede ned i jorden, så man måtte lige sige, hvem man var. ’Jeg er kommet hos dig som barn, gik i skole med din søn og har været på koloni med din kone’.

Ham og sønnen de råbte om politik, når han var hjemme på en kort visit, mens han var statsminister – de var åbenbart ikke helt enige,« griner Dennis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Kvartershusets leder, socialdemokraten Susan Hedlund, på Ankers nye plads blandt folk på pladsen.

Anker slår sig ned blandt folket

Kom med til indvielse af byens nye kunstpromenade i Nordvest