Emdrup Vænge er på listen over udsatte boligområder, som er i fare for at udvikle sig til en ghetto.
Emdrup Vænge er på listen over udsatte boligområder, som er i fare for at udvikle sig til en ghetto. - Foto: Arkiv

Like 👍

Debat: Find en bedre placering til skæve boliger, så vi undgår at blive en hård ghetto

Af Solvej Petersen, Emdrup Vænge 151

Københavns Kommune har planer om at bygge 12 ’skæve’ boliger til særligt socialt udsatte, i et i forvejen tæt bebygget område, med AAB’s almene udlejningsboliger, og klods op ad mange daginstitutioner.

De skal opføres på græsplænen, der ligger i forlængelse af Børnehuset Emdrup Søgård og Strødamvej 10. Definitionen på særligt udsatte er blandt andet, at de har svært ved at indpasse sig eller ikke magter at bo i traditionelt udlejningsbyggeri. Målgruppen vil ofte være på kontanthjælp eller førtidspension.

AAB’s afd. 32 Emdrup Vænge er sammen med flere andre, fra 1. juli 2019, kommet på listen over udsatte boligområder, som er i fare for at udvikle sig til en ghetto. Derfor skal kommende beboere, som kommer ind efter ventelisten, opfylde skrappe betingelser: Alle medlemmer i husstanden skal være i arbejde eller under uddannelse, gennemsnitsindkomst på 19.556 kroner per måned og ren straffeattest.

To tredjedele af de ledigblevne boliger tildeles efter ventelisten. Den sidste tredjedel har Københavns Kommune anvisningsretten til. Beboere henvist af Københavns Kommune skal ikke opfylde de skrappe anvisningskrav!

Så altså: mens Københavns Kommune med den ene hånd prøver at undgå, at et udsat boligområde udvikler sig til en hård ghetto, så anviser man med den anden hånd socialt udsatte og bygger boliger til særligt socialt udsatte.

Så Københavns Kommune er selv medvirkende til at ghettorisere et ellers tidligere fredeligt område. Kære socialborgmester Mia Nyegaard, bed Økonomiforvaltningen om at finde en bedre placering til de skæve boliger, så vi ikke bliver en hård ghetto, hvor boliger skal rives ned.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Torsdag aften er der fællesspisning i Kulturhuset Indre By.

Fællesspisning i kulturhuset: Tid til at mødes ved langbordene

Gitte Lynggaard

De har fod på det