23-årige Thomas de Oliveira er klar med bogen ‘Når alle masker falder’.
23-årige Thomas de Oliveira er klar med bogen ‘Når alle masker falder’. - Foto: Billede fra bogen.

Fra Jylland til Valby med svigt i bagagen: Thomas skriver bog om barsk barndom

Thomas de Oliveira levede en hård barndom, der siden førte ham til Valby, hvorfra han nu udgiver bogen ‘Når alle masker falder’.

Omsorgssvigt viser sig på mange måder, og i 2008 var det godt og vel hvert femte barn, der levede med ressourcesvage forældre.

23-årige Thomas de Oliveira var et af disse børn. Barndommen var præget af kaos og omsorgssvigt, der gav ham en svær start på livet. Flere hændelser i Thomas’ opvækst førte til, at han blev anbragt i forskellige plejefamilier og institutioner. Som helt ung opbyggede han blandt andet et stort alkoholmisbrug, ligesom han begyndte at ryge hash og til sidst udviklede angst.

Disse oplevelser har han nu samlet i bogen ’Når alle masker falder’, der blandt andet handler om at se sig selv i øjnene og gå bag om de mange facader, et menneske skaber for at skjule realiteterne fra sig selv og omverdenen. Bogen stiller også skarpt på, hvorfor han til sidst endte på Sjælland og sidenhen i Valby.

Som 20-årig måtte Thomas nemlig erkende, at han havde brug for at komme væk fra misbrugsmiljøet i Nordjylland, hvor han er født og opvokset.

Derfor besluttede han at flytte til København, men måtte efterfølgende se i øjnene, at det ikke altid er lige ud af landevejen at skabe en ny tilværelse.

Ulykke blev vendepunkt

Der skulle flere forsøg til. Han var faktisk tæt på at miste livet i en bilulykke.

Bilulykken blev på mange måder et vendepunkt i den unge mands liv, og derefter valgte Thomas at gå i en anden retning.

»Bilulykken blev et wake up-call. Vi har ét liv, et eneste, og vi har ikke råd til at fucke det op. Vi har pligt til at få det bedste ud af det og gøre alvor af det, vi brænder for,« siger Thomas og tilføjer:

»Bilulykken åbnede mine øjne og gav mig det brutale spark, der skulle til for at komme på rette spor,« fortæller han.

Reception i social café

Den nye retning har nu ført Thomas til Valby, hvor han til daglig arbejder som afdelingsleder i den gamle Kapselfabrik og nu byder valbygenserne indenfor i den socialøkonomiske virksomhed Café Incita til sin bogreception.

»Café Incita er det helt oplagte sted for mig at holde min bogreception. Caféens formål med at hjælpe udsatte borgere i arbejde er virkelig noget, som jeg kan bakke op om,« fortæller Thomas der tidligere selv har arbejdet i en socialøkonomisk virksomhed:

»Jeg har selv for et par år siden arbejdet i virksomheden All Ears, hvor jeg var med til at uddanne og hjælpe blinde og svagtseende i arbejde. Og jeg ved, at flere af dem faktisk bor her i Valby og kigger forbi til receptionen,« slutter den unge mand med et smil.

Receptionen afholdes torsdag 24. oktober mellem kl. 17-20, hvor Thomas blandt andet vil læse et par uddrag af bogen højt, ligesom det vil være muligt at få en signeret bog med hjem.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Linse Kessler markedsfører og Chanette Jensen står for maden. Linse står dog bag ‘Linses karryret’. »Og så har Cha Cha forfinet den, så den smager bedre,« fortæller hun.

Linse Kessler og Cha Cha åbner veganer-takeaway

Med lidt snilde, lidt vind og den rette teknik kom de fine hjemmelavede drager fint til vejrs over Kulbaneparken.11

Kulbaneparken drager til himmels