Den kommende Kalvebod Brygge Skybrudstunnel skal forhindre situationer som denne.
Den kommende Kalvebod Brygge Skybrudstunnel skal forhindre situationer som denne. - Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Bliv klogere på den kommende skybrudstunnel

Som et led i skybrudssikringen af København og Frederiksberg skal en stor tunnel, Kalvebod Brygge Skybrudstunnel, anlægges tværs under Vestebro i årene fra 2020 til 2025. Projektets påvirkning af miljøet er nu i offentlig høring, og borgerne inviteres til dialog om projektet ved kaffevogne og borgermøde.

Kalvebod Brygge Skybrudstunnel bliver 1,3 kilometer lang og skal lede skybrudsvand væk fra Frederiksberg og Vesterbro og ud i havnen. Den kommer til at løbe cirka 18 meter under jorden fra Gammel Kongevej ved Vodroffsvej, under Kødbyen og ud til Kalvebod Brygge. Bygherrer er Frederiksberg Forsyning og HOFOR (Hovedstadsområdet Forsyningsselskab).

I forbindelse med anlæggelsen etableres tre større byggepladser – ved henholdsvis Skt. Jørgens Sø, Halmtorvet og Kalvebod Brygge. Et så stort byggeri kan ikke gennemføres uden, at det påvirker omgivelserne. Derfor arrangerer bygherrerne kaffemøder nær de tre kommende byggepladser for at fortælle om, hvordan miljøet i lokalområdet bliver berørt.

Kaffemøderne finder sted som følger: Kalvebod Brygge 45 -47 tirsdag 29. oktober kl. 15.30-16.30, Sønder Boulevard/Gasværksvej mandag 4. november kl. 15.30-16.30 og p-pladsen ved Vodroffsvej/Gammel Kongevej tirsdag 5. november kl. 15.30-16.30.

Borgene inviteres desuden til borgermøde onsdag 13. november kl. 18.30-20.30 på Gasværksvejens Skole, Gasværksvej 22. Her vil der blive mulighed for at spørge ind til projektet.

Der er lagt en miljøvurderingsrapport på blivhoert.kk.dk. Her kan borgere nærstudere materialet og komme med indsigelser frem til 2. december 2019.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tommy Juhl Jepsen (på billedet) og Ole Saabye Pilgaard åbnede Sebastopol for 25 år siden. Du kan være med til at fejre jubilæet i weekenden fra fredag 25. oktober- søndag 27. oktober.

»Vi er stedet, folk vender tilbage til, når de bare trænger til en god bøf, fritter og bearnaise«

Elisabeth Gjerluff NIelsen er ikke længere end del af søskendeflokken. Til gengæld kan hun være sig selv og har fundet andre flokke, blandt andet gode venner og sine egne døtre.

Brev til min søster: Det er længe siden, jeg håber du har det godt….