Linse Kessler markedsfører og Chanette Jensen står for maden. Linse står dog bag ‘Linses karryret’. »Og så har Cha Cha forfinet den, så den smager bedre,« fortæller hun.
Linse Kessler markedsfører og Chanette Jensen står for maden. Linse står dog bag ‘Linses karryret’. »Og så har Cha Cha forfinet den, så den smager bedre,« fortæller hun. - Foto: Anders Bentzon

Sur 😠 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Linse Kessler og Cha Cha åbner veganer-takeaway

Chili con CHARME og andre veganske retter er på menuen, når Linse Kessler og Chanette Jensen 1. november åbner den nye takeaway Veganski på Amagerbrogade.

Linse Kessler og Chanette Jensen – også kaldet Cha Cha – springer 1. november ud i noget, ingen af dem har prøvet før. De åbner den nye veganer-takeaway Veganski på Amagerbrogade 219, blot fire måneder efter, at de mødte hinanden for første gang.

»Cha Cha så mig sidde på Strandlodsvej med min trebenede hund og kom hen med sin datter for at hilse på os og spurgte: Er det rigtigt, at du er blevet veganer? Og det var det jo. Så fortalte hun: Jeg er nemlig ved at lave en kogebog for veganere, har du ikke lyst til at smage min mad? Og så er man da en idiot, hvis man siger nej,« fortæller Linse.

Linse og Cha Cha blev hurtigt gode venner.

»Cha Cha er sådan et venligt, dejligt menneske. Hun har et positivt sind og godt humør – der ligner vi hinanden. Og vi er også begge to bedstemødre,« siger Linse.

Taget 12 kilo på

Der gik ikke lang tid, før ideen opstod om sammen at åbne en veganer-takeaway på Amager. Og kunderne skal forvente ganske almindelig mad – bare i veganerudgave, fortæller Cha Cha:

»De skal have hverdagsmad, og det er meget plantebaseret med en hel masse grønt, og ikke så mange tilsætningsting. Det er sådan noget som chili con charme

»Det er en af vores retter: chili con charme. Er det fedt?« griner Linse.

»Det er megafedt, og vi har også en brændende kærlighed. En kartoffelmos, der er lavet med vegansk smør og fløde, med hjemmelavede ristede løg, fintskårne champignon og små tern af rødbede,« siger Cha Cha.

»Og jeg ved godt, man siger, at et ristet løg er et ristet løg, men det er det ikke – det her er ’Cha Cha ristede løg’ – det smager sindssygt! Brændende kærlighed er min favorit – der er en grund til, at jeg har taget 12 kg på, siden jeg lærte Cha Cha at kende,« siger Linse.

Og rækker et par fade hen mod os med hjemmelavede godter: napoleonshatte og chokolader med nødder, mandler og frysetørret hindbær.

Linse skal stå for markedsføring af Veganski og kigger forbi hver dag.

»Jeg skal ikke lave mad – det vil kunderne være glade for, at jeg lader være med!« siger hun.

Cha Cha står for maden og står bag disken sammen med de to medarbejdere Kimmo og Caroline.

»Vi glæder os til at fodre Amager og omegn og vise, at vores mad er god og til at betale. Og så vil vi gerne gøre kødspiserne nysgerrige og have dem til at tænke: Arj, det skal vi prøve, og måske derefter bare tage én kødfri dag om ugen,« siger Linse.

Vi skal lige i gang

Der bliver ikke en egentlig åbningsreception.

»Der er da nogen fra pressen, der har spurgt, om de ikke må komme på åbningsdagen – men nej, ikke den dag, for da har vi travlt. Cha Cha har styr på maden, men vi skal lige i gang – vi er helt nye i gamet her,« siger Linse.

Veganski holder fra 1. november åbent tirsdag-søndag klokken 15.30-21.00 og lukket om mandagen. Veganski har allieret sig med madudbringningsfirmaet Hungry.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Elisabeth Gjerluff NIelsen er ikke længere end del af søskendeflokken. Til gengæld kan hun være sig selv og har fundet andre flokke, blandt andet gode venner og sine egne døtre.

Brev til min søster: Det er længe siden, jeg håber du har det godt….

23-årige Thomas de Oliveira er klar med bogen ‘Når alle masker falder’.

Fra Jylland til Valby med svigt i bagagen: Thomas skriver bog om barsk barndom