Vågetjenesten søger vågere.
Vågetjenesten søger vågere. - Foto: Høybye Liv/Ritzau Scanpix.

»Ingen skal dø alene«: Vågetjenesten søger nye vågere

»Ingen skal dø alene«, lyder Vågetjenestens motto.

Alligevel har tjenesten registreret, at flere mennesker dør uden at have nogle pårørende ved sin side, og det ønsker Vågetjenesten i Ældre Sagen København at gøre op med.

Derfor søger tjenesten nu frivillige vågere, der kan være til stede hos en døende person, inden den pågældende går bort.

»Vågetjenesterne i Ældre Sagen København og Frederiksberg har brug for flere vågere, så vi kan hjælpe endnu flere. Vi kommer hos mennesker, der ikke har pårørende tæt ved sig eller som aflastning for pårørende, der har brug for et hvil. Det, at der er nogle hos dig i den sidste tid, kan gøre en stor forskel,« fortæller Birthe Grøndahl fra Vågetjenesten.

Som frivillig i Vågetjenesten bliver man en del af et korps, der rykker ud, når der er brug for en våger. Vågetjenesten bliver oftest tilkaldt til en aften- eller nattevagt, der typisk varer fire timer.

Alle frivillige i Vågetjenesten bliver uddannet på kursus, så de er godt rustet til opgaven. Alle i tjenesten har tavshedspligt og er omfattet af Ældre Sagens forsikring for frivillige.

Ældre Sagen København og Ældre Sagen Frederiksberg afholder informationsmøde om at være frivillig våger i Vågetjenesten Ældre Sagen København og i Vågetjenesten Ældre Sagen Frederiksberg fredag 1. november 2019 kl. 17. Informationsmødet bliver afholdt på Valdemarsgade 8.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fotoseance efter en hård dag i øvelokalet på Christianshavn.

30 år og stadig nummer ét: Ekko af et opråb – vind billetter til Rockers By Choice

Fisken hjælper hvert år 400 unge med fritidsjobformidling. Den indsats er truet, efter der ikke blev fundet midler på budgettet til deres drift.

FISKEN advarer: 400 unge mister fritidsjobvejledning