Skoleleder Lennart Michael Kjellerup.
Skoleleder Lennart Michael Kjellerup. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Peder Lykke Skolen løfter karaktererne til landsgennemsnittet

I skoleåret 2014/15 lå Peder Lykke Skolens karaktergennemsnit for folkeskolens afgangseksamen på 6,8, mens landsgennemsnittet var 7,3.

I de efterfølgende to år bevægede skolens gennemsnit sig i den forkerte retning – i 2016/17 var det røget ned på 6,0, men siden er det gået fremad.

Og i sommer ved eksamen nåede Peder Lykke Skolens afgangselever op på netop landsgennemsnittet 7,3, fremgår det af tal fra Københavns Kommunes Børne- og ungdomsforvaltning.

Fremgangen for elevernes faglige niveau viser sig yderligere ved, at mens blot 58,7 procent af 9. klasse eleverne blev erklæret uddannelsesparate i skoleåret 2016/17, kom tallet i skoleåret 2018/19 op på 75,4 procent.

Skoleleder Lennart Michael Kjellerup forklarer i en pressemeddelelse fra skolen fremgangen med, at man allerede i 7. klasse går i gang med at ruste de unge til en ungdomsuddannelse.

»Det er vores erfaring, at det er for sent at begynder afklaringen med ungdomsuddannelse i 8. klasse. Så vi begynder allerede i 7. klasse med at vejlede og evaluere udvalgte elever,« udtaler skolelederen.

Lærerne bruger evalueringerne til at planlægge undervisningsforløb med særligt fokus på dansk og matematik.

Derudover har Peder Lykke Skolen en uddannelsesambassadør, der forbereder de ældste elever på, hvad det kræver at tage de forskellige ungdomsuddannelser.

Små 0. klasser

Peder Lykke Skolen vægter også en blid overgang fra børnehave til skole. Som noget helt særligt består 0. klasserne af fem små hold med cirka 14-17 elever i hver klasse. Det giver ifølge skoleleder Lennart Michael Kjellerup den bedste skolestart.

»Jeg har ikke hørt om andre folkeskoler, der har valgt at have så små hold i deres 0. klasser som os, men vi har valgt denne model, fordi det er vores erfaring, at hvis man har en god skolestart med tryghed og nærvær, så øges chancen for at også resten af skoletiden bliver en succesoplevelse.«

Peder Lykke har i øvrigt været gennem en større renovering og har udvidet med et madhus og et sciencehus, der indvies officielt 5. december. /haj

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Inge Levin

Klumme: Guds eget hospital

Til udstillingen ‘Taste of Nothing’ kan du smage, sanse og føle.

Mad bliver til kunst i ny udstilling