Tre af de fire initiativtagere til Dragør Privatskole - fra venstre Katrine Lebrecht Helden, Susan Sleman Osbech og Jens Aage Skare Nielsen. Trods afslaget på at etablere skolen på A.P. Møllers Allé arbejder initiativtagerne videre på en plan B og C.
Tre af de fire initiativtagere til Dragør Privatskole - fra venstre Katrine Lebrecht Helden, Susan Sleman Osbech og Jens Aage Skare Nielsen. Trods afslaget på at etablere skolen på A.P. Møllers Allé arbejder initiativtagerne videre på en plan B og C. - Foto: Martin Sørensen

Afslag fra politikerne: Privatskole må have fat i plan B

Det blev et politisk nej til, at den kommende Dragør Privatskole må åbne i erhvervsområdet på A.P. Møllers Allé. De fire initiativtagere arbejder videre med plan B og C og forventer stadig at åbne i 2020.

Der bliver ingen privatskole på A.P. Møllers Allé. Det besluttede et enigt By-, erhvervs- og planudvalg i Dragør på sit møde 8. oktober.

De fire initiativtagere til den kommende Dragør Privatskole – Caroline Falk Lauritsen, Katrine Lebrecht Helden, Susan Sleman Osbech og Jens Aage Skare Nielsen – havde ansøgt om dispensation fra lokalplanen for erhvervsområdet for at placere skolen der.

Forvaltningen havde anbefalet et afslag på ansøgningen, fordi drift af en privatskole strider mod lokalplanens formål – at området anvendes til service- og liberale erhverv – og der kan ifølge forvaltningen ikke dispenseres fra principperne i og formålet med en lokalplan. Politikerne fulgte forvaltningens anbefaling.

»Vi er ikke slået ud af det, men er naturligvis ærgerlige over beslutningen. Vi tager det dog stille og roligt, det er som vi havde forventet, for der var modstand mod den lokation fra starten,« fortæller Susan Sleman Osbech, en af de fire initiativtagere.

De har af samme grund fra starten holdt flere muligheder åbne.

»Vi arbejder videre med plan B og C, og så må vi se, om det med tiden kan lade sig gøre,« siger Susan Sleman Osbech.

Hvilke lokaler initiativtagerne har i kikkerten vil de – kloge af skade – ikke ud med endnu.

Da de sendte den første forespørgsel til byrådets medlemmer om en lokation på A.P. Møllers Allé, bad de om politikernes fortrolighed om adressen af hensyn til udlejer og dennes lejere.

Men i et debatindlæg skrev byrådsmedlem Morten Dreyer (DF) kort tid efter om sit partis modstand mod planerne og nævnte her fuld adresse på den ønskede lokation.

»Så vi holder plan B og C tæt ind til kroppen – det lærte vi sidste gang, selv om vi udviste tillid. Vi har fortsat en konstruktiv dialog med de fleste politikere og forvaltningen i Dragør. Det er fortsat planen at åbne Dragør Privatskole i 2020. Men vi ved noget mere meget snart, og det skal vi også, fordi der skal være tid til indskrivning, ansættelser og en masse anden forberedelse,« siger Susan Sleman Osbech.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
‘Look Back in Anger’ spiller på Krudttønden.

Det er på engelsk: Teater om at se tilbage i vrede

Lone Rasmussen og Robin Ungermann står bag den nye natklub Haven på Allégade 7.

»Vi vil lave en natklub til Frederiksberg«