3 gode råd til at holde varmen i dit hjem

Dette er sponsoreret indhold

Det er blevet efterår, og før vi får set os om, er det også blevet vinter. Efterår og vinter betyder kulde, mørke og måske endda frost og sne. Det er noget, rigtig mange synes er hyggeligt, men det er også en tid, hvor det kan være udfordrende at holde på varmen derhjemme. Det er der heldivis råd for, og dem får du her, så du bedre kan holde på varmen i dit hjem. 

Hold en jævn temperatur 

Når du gerne vil sikre, at du kan holde varmen i dit hjem, og at du samtidig også kan holde på den varme, der er, skal du først og fremmest have en jævn temperatur i hele dit hjem. Du kan blandt andet få din varme fra et naturgasfyr, som kan være behjælpelig med, at du ikke fryser uanset, hvor i dit hjem du er. Når du sørger for at have nogenlunde samme temperatur i alle huset rum, kan du bedre holde på varmen, og du går heller ikke selv rundt og fryser. Du kan nemlig ikke undgå at luft vil cirkulere mellem de forskellige rum, hvilket ikke er så godt, hvis du ikke har samme temperatur i alle rum. For at sikre at der ikke strømmer kølig luft fra et rum til et varmere rum, skal du have den samme temperatur i hele dit hjem. 

Er dine vinduer tætte eller fiser varmen ud? 

Når du gerne vil holde på varmen i dit hjem og ikke vil fryse, skal du minimere alle steder, hvor den varme luft kan komme ud. Hvis du kan mærke eller føle en form for kølig luft eller træk, kan der være god grund til at tjekke, om dine vinduer er helt tætte. Når du vil sikrer et varmt og dejligt hjem, er det nemlig vigtigt, at dine vinduer holder tæt og ikke bare lukker alt den varme luft ud igen. Det er både upraktisk, men det kan også blive dyrt, fordi du bruger penge på at varme noget op, som bare fiser ud af vinduet. Hvis dine vinduer ikke er helt tætte, vil du ofte kunne mærke meget eller lidt træk derfra, og det er grund til at overveje nogle nye, så du kan holde på varmen og dine penge. 

Skab cirkulation og luft ud

For at holde på varmen skal du både holde samme temperatur i hele dit hjem og sørge for, at luften kan cirkulere mellem rummene. Det kan du gøre ved at lade alle døre indenfor stå åbne. I et hjem er det også vigtigt at lufte ud. Du skal bare ikke gøre det for længe ad gangen, og når du vil holde på varmen, skal du huske at lukke for varmen i de minutter, du lufter ud. Det er sundt med frisk luft i dit hjem, men det er ikke så godt for din økonomi, hvis alt den varme luft strømmer ud, når du lufter ud. Sørg for at luft ud i få minutter og sluk for varmen imens.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Cæclie Norby hædres 30. oktober som Årets Frederiksberg Kunstner 2019.

Cæcilie Norby er Årets Frederiksberg Kunstner

Teknik- og mijøborgmester Ninna Hedeager Olsen på Strandboulevarden på tur med Østerbro Lokaludvalg for at se på forholdene ved en tidligere lejlighed.

Debat om budgettet: Et skridt i den rigtige retning