Politi og teknikere ved vandpibecaféen på Amagerbrogade, der natten til mandag blev udsat for en eksplosion.
Politi og teknikere ved vandpibecaféen på Amagerbrogade, der natten til mandag blev udsat for en eksplosion. - Foto: Steven Knap/Bird.

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

DF kræver svar fra justitsministeren efter café-eksplosionen

Dansk Folkepartis Martin Henriksen har stillet en række spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup (S) efter håndgranat-eksplosionen ved vandpibecaféen på Amagerbrogade. Martin Henriksen vil gerne vide om det er muligt at få lukket caféen.

»Flere borgere har rettet henvendelse til mig om nogle af de kriminelle aktiviteter, som tager sit udspring i den omtalte vandpibecafé, og det omkringliggende område. Derfor har jeg skrevet til den ansvarlige minister på området, og jeg vil opfordre andre til at gøre det samme. Der er brug for mere politi på Amager, og så bør myndighederne lukke de steder hvor vi ved at de kriminelle hænger ud,« siger Martin Henriksen, medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse.

Reaktionen kommer efter håndgranat-eksplosionen ved vandpibecaféen på Amagerbrogade natten til mandag.

»Det er fuldstændig sindssygt, at vi har mellemøstlige grupperinger, som konstant bekriger hinanden og alle mulige andre. Der er kommet ufred og i nogen tilfælde krigslignende tilstande, som ingen burde finde sig i. Det skal stoppes, og hvis jeg kan hjælpe lidt til, så gør jeg det gerne,« siger Martin Henriksen

Brevet til ministeren

Martin Henriksen har skrevet til justitsminister Nick Hækkerup (S). Han skriver bl.a., at den seneste eksplosion »med stor sandsynlighed har forbindelser til bandemiljøet«.

»Dertil kommer, at det pågældende sted igennem længere tid har haft og har forbindelser til kriminelle miljøer. Derfor har flere borgere rettet henvendelse til forskellige offentlige instanser, herunder bl.a. Københavns overborgmester Frank Jensen (S), Københavns Politi mfl., men desværre uden at det har haft den ønskede effekt. Nu gør jeg forsøget.

Jeg går ud fra, at ministeren og Københavns Politi er bekendt med situationen, og i forlængelse heraf bedes ministeren redegøre for de eksisterende juridiske muligheder for at lukke det pågældende sted. Såfremt det er muligt at lukke stedet, vil jeg opfordre ministeren til at sikre at det sker.

Er der ikke mulighed for at lukke det pågældende sted og andre lignende butikker/cafeer/pizzarier mv. med de nuværende regler, så vil jeg opfordrer ministeren til at ændre lovgivningen, så det fremadrettet bliver muligt eller nemmere for myndighederne at lukke steder med tilknytning til kriminelle miljøer. Jeg vil også tillade mig at opfordre ministeren til at indføre den i medierne omtalte grænsekontrol mod Sverige så hurtigt som muligt,» skriver Martin Henriksen til ministeren.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

B.93‘s kvinder fejrer oprykningen.

B.93 sikrede sig oprykning

Løkke med beviset på prisen ‘Månedens Amagerbutik’ i september.

Løkkes kælderbutik i Gunløgsgade: Et eldorado for børnefamilierne