Charlotte Fich
Charlotte Fich - Foto: Sigurd Høien

Like 👍

Vind billetter: Charlotte Fich giver koncert

Hun er især kendt som Ingrid Dahl fra tv-serien Rejseholdet, men Charlotte Fich kan også synge og skrive sange. Oplev hende 31. oktober ved en koncert i Restaurant Beghuset i Dragør. To læsere kan vinde hver to billetter.

Det er skuespillet, du kender hende for. På teatret, film og i tv-serier. Det folkelige gennembrud fik hun som Ingrid Dahl i tv-serien Rejseholdet på DR, og hun har vundet Bodilpriser for biroller i filmene ’Drabet’ og ’Kærlighed på film’.

Men Charlotte Fich har også en musikalsk side. I 2012 udgav hun ep’en ’Små skred’ og i 2016 albummet ’Svæv’ med egen musik og egne tekster.

»Det var først og fremmest en gammel længsel. Jeg havde været ude og spille med forskellige coverbands, men jeg havde lyst til at se, om jeg også kunne skrive musik. Da der kom en tid, hvor børnene kunne klare sig selv, blev der pludselig hul til det. Et stykke tid havde jeg syntes, at scenen på teatret blev lidt forudsigelig: Så skulle lamper op at hænge en uge før, så skulle man have dén gennemspilning. Det var den samme trummerum, og jeg ville godt udfordre mig selv,« fortæller Charlotte Fich.

Hun blev blandt andet inspireret af stand-up scenen.

»De havde en sindssygt god kontakt med publikum og en god måde at komme ud over ’den fjerde væg’ på. Shakespeare skriver jo replikker henvendt til publikum, hvor man i stedet for at lade som om, at publikum ikke er der, har en bedre kontakt med dem. Det kunne jeg godt tænke mig at udfordre mig selv med.«

Helt ny slags taletid

De første møder med publikum som sanger afslørede, hvad den afgørende forskel var i forhold til at stå på scenen som skuespiller.

»Hvor pinagtigt stille der kan blive! Jeg er jo vant til at stå og underholde, men jeg følte mig forpligtet på en eller anden måde – hvad skulle jeg sige, hvad tøj skulle jeg have på? Jeg havde ikke lyst til at skabe en identitet som Bowie og andre musikere, jeg ville ikke klæde mig ud. Så hvordan skulle jeg tackle det? Hvad skulle jeg bruge den taletid til?«

Løsningen blev at skabe en teaterkoncert.

»Vi udviklede en forestilling med replikker til musikerne og arrangementer, da jeg havde lært mig selv at kende som sangerinde. Så koncerten blev sådan et langt flow, hvor det kom til at nærme sig skuespillet.«

Tilbage til Beghuset

31. oktober står Charlotte Fich på scenen i Restaurant Beghuset i Dragør med endnu en koncert, akkompagneret af guitarist Dennis Flacheberg.

Charlotte Fich er opvokset i Dragør og har et par gange før strejfet Beghuset.

»Da jeg var ung, var fastelavn en stor ting i Dragør – det er det nok stadig. Og for nogle endte det på Beghuset, hvor de sad og drak sig fulde. Så gik en veninde og jeg derned med en guitar og spillede for dem og delte de 85 kroner vi fik – det var jo kassen dengang. Derfor kom jeg i tanker om Beghuset, da vi som band skulle finde forskellige steder at spille. Jeg vidste, der var en sal med scene dernede, så jeg mødtes med Charlotte (Gravenhorst, indehaver af restauranten, red.) og spurgte: Hvorfor bruger I ikke den sal til noget?«

Charlotte Fich gav koncert i Beghuset i 2013, og det blev faktisk starten på stedets lange række af torsdags-tapas med kendte kunstnere.

»Jeg kan jo se, at der har været et væld af kunstnere derude, siden vi spillede der, og det er rigtig skønt!«

Vind billetter

I samarbejde med Beghuset udlodder Amager Bladet 2×2 billetter til koncerten 31. oktober. Dørene åbner klokken 18, der serveres en let anretning med tapas, og cirka 20.00 går Charlotte Fich og Dennis Flacheberg på scenen. Arrangementet varer til cirka klokken 22.

Hvis du vil deltage i konkurrencen, skal du svare på følgende spørgsmål:

Hvad hedder Charlotte Fichs album fra 2016?

1. Strejf.

2. Sejl.

3. Svæv.

Send det rigtige svar sammen med dit navn, adresse og telefonnummer i dagtimerne til hab@minby.dk, så vi har mailen senest mandag 21. oktober klokken 12. Mærk mailen ’Fich’. Vinderne får direkte besked.

Man kan selvfølgelig også bare bestille billetter til tapas og koncert på www.beghuset.dk.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Yussuf Poulsen har netop scoret kampens eneste mål efter 84 minutters spil.Noget der fik Peter Piil godt og grundigt op at køre.

Hele Fodbolddanmarks Piilot

Politi og teknikere ved vandpibecaféen på Amagerbrogade, der natten til mandag blev udsat for en eksplosion.

DF kræver svar fra justitsministeren efter café-eksplosionen