Området omkring Købmagergade og Rundetårn får nu sin egen beboerforening.
Området omkring Købmagergade og Rundetårn får nu sin egen beboerforening. - Foto: Michael Paldan (arkiv)

Like 👍

Beboere rykker sammen: Nyt nabo-netværk omkring Rundetårn

Ny beboerforening er på vej i området omkring Rundetårn og Købmagergade. »Det vi ydmygt ønsker er, at få en stemme i vores by,« lyder det fra initiativtagerne.

Grønnegade-kvarteret har det. Og Nørre Kvarter. Og Gammelholm. Og Strøget og Stræderne.

Nu får området omkring Rundetårn og Købmagergade også sin egen beboerforening. Et nabo-netværk, der skal arbejde mod ’tivolisering af den smukke gamle bykerne. Mod turistfælder og tomme butikker og et støjende natteliv, ingen rigtigt ser ud til at kunne styre’, som det hedder i oplægget.

Caspar Haarløv og Cornelius Winther-Schmidt, der begge bor ved Gråbrødretorv og Karina Muriel Mimoun fra Købmagergade står bag initiativet, og inviterer områdets beboere til et orienteringsmøde for beboere i området, hvor tankerne om det nye fællesskab bliver præsenteret.

»Vi håber med et nyt nabo-netværk, at vi kan genskabe et hyggeligt og trygt lokalmiljø og den københavner-feeling, som turisterne jo også ønsker at møde, når de besøger vores bykerne. For ingen rejser vel, for at møde andre turister,« siger de i en udtalelse, og Caspar Haarløv uddyber:

»Vi vil gerne være beboernes stemme i den lokale debat. Flere beboere har sandsynligvis nogle udfordringer i kvarteret, de kan dele med andre, men vi vil også gerne være sammen om aktiviteter i området,« siger han.

Møde på mandag

Mødet om Rundetårn Kvarters Beboerforening finder sted mandag 21. oktober kl. 19.30 på Café Riccos på Hauser Plads 30.

På mødet kan man udover at høre om initiativtagernes tanker om nabo-netværket også møde repræsentanter fra Københavns Beboernetværk, der fortæller om netværket og hvorfor de mener, det er vigtigt, at også området omkring Rundetårn får en beboerforening. Går alt, som arrangørerne håber, er er det planen, at mødet ender med stiftelsen af en forening.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

KFUM Tennisklub risikerer nu at må droppe planerne om en ny hal.

Ny hal hænger i tynd tråd: Kommunen trækker støtte til tennisklub

Borgmester Simon Aggesen (K) i selskab med prismodtagerne Johann Ingi Eysteinsson, Seyfeddin Karakaya, Kimie Patricia Trillingsgaard fra DSB 7-Eleven samt brobygger og bydelmor Ouasima Benamar.

En bydelsmor og DSB 7-Eleven hyldet