- Foto: Martin Sørensen

‘Vanløse er børnenes land’

Nogle er født her – andre havnet her tilfældigt. Sammen er vi Vanløse. Her er Else Marie Nygaard.

Superligaen af kendte og kongelige var begyndt at trippe op ad trappen til Fredensborg Slot, hvor bordene var dækket til bryllupsfesten for prins Joakim og prinsesse Alexandra, da ejendomsmægleren ringede.

Der var et hus til salg, som nok kunne være et for Else Marie Nygaaard og hendes mand, fortalte mægleren, mens de fulgte prinsens bryllup på tv-skærmen.

Egentlig var de glade for Vesterbro, hvor de boede i en renoveret lejlighed i Dannebrogsgade, men med en baby med æblekinder og planer om et langt liv med stor familie var lejligheden for lille. De ledte i Berlingske Tidenes boligsektion, der var så tung, at man blev vækket af den, når den landede i entréen søndag morgen, og kiggede efter lejligheder på Østerbro og Nørrebro, for byen var de glade for, men så tog de på en ferie til Trondhjem i Norge, hvor svigerinden havde bosat sig.

Hendes hus var præcis sådan et hus, man kan kunne forestille sig en hel familie i. Et rækkehus i tre etager.

I Vanløse fandt de et hus, der bortset fra pejsen, lignede den norske model. Men et andet par bød over og købte det for næsen af dem. Ejendomsmægleren på Ålekistevej lovede, at der snart ville komme et lignende hus til salg, og hun holdt ord.

Det er 23 år siden nu, at de første gang så det gule murstensrækkehus på Åbjergvej, hvor de har boet siden.

Belugalinser i SuperBrugsen

Else Marie Nygaard er 49 år og journalist på Kristeligt Dagblad og har en stor del af sin dagligdag i Vanløse, hvor hun køber belugalinser og hvidkål i SuperBrugsen, hvor hun også kan få gode råd hos slagteren, når der skal kød i gryderne. Og Fakta lige om hjørnet fungerer som familiens ekstra køleskab. Kælderen er indrettet som kontor og mange morgener går eller løber hun en tur ved Damhussøen for lige at få hovedet og kroppen i gang.

I dag er den ældste datter Nikoline – hende der lå i tremmeseng, da de købte huset – flyttet hjemmefra og bor i en lejlighed på Frederiksberg. Den mellemste, Peter, går i 3. G på Sankt Annæ Gymnasium, mens den mindste, Anna, går i 4. Klasse på Damhusengens Skole.

»Vanløse er børnenes land. Vi opdagede hurtigt, at der er mange, der har taget den samme bevægelse som os – at flytte fra brokvarterer til Vanløse,« siger Else Marie Nygaard, der sætter stor pris på forældrene til børnenes venner og naboerne.

Yogatøj med naboen i stuen

»Forleden havde jeg været til yoga, og da jeg kom hjem, stod min nabo i stuen og vores søn Peter spillede ’ Først den ene vej og så den anden vej og tju og tju og skomagerdreng’. Jeg tænkte, hvorfor Søren spiller han den, men det var så noget, naboen skulle bruge til sin søns bryllup. Så stod man der i yogatøj og snakkede helt spontant med naboen. Den anden dag var der noget med vores bil, og så sagde hun, at vi da bare kunne låne hendes, den er ellers helt ny.«

Else Marie Nygaard og familien har ikke nogen planer om at flytte. Hvorfor skulle man det, når man på samme dag kan vise sine børn Nationalmuseet og se på fiskehejrer ved Damhussøen og viber på engen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rasmus Krogsgaard og Susanne Breuning.

Hvordan ligger det med kærlighed?

Ib Spang Olsens skildring af Frihavnen.

Ib Spang Olsens ikoniske værk: Ingen penge til gadekunstværk lige nu