- Foto: Privatfoto

MADSTAFETTEN: Anna Hjortenberg

Anna Hjortenberg er 32 år og arbejder på Bellahøj Skole. Hun elsker at have gæster lørdag aften, men hun er ikke meget for at bruge dagen i køkkenet. Derfor giver hun denne nemme version af and til Mortens aften.

Fortalt til Anja Berth

Jeg elsker at have min lejlighed fyldt af middagsgæster, hvor vi spiser lækker mad og drikker et eller flere glas rødvin.

Til gengæld gider jeg ikke stå i køkkenet hele dagen, og særligt ikke om aftenen, mens mine gæster er på besøg. Derfor handler det for mig om: keep it simple.

De seneste år har det været en tradition, at jeg har inviteret til middag Mortensaften, hvor der selvfølgelig skal serveres and.

Men da jeg ofte ønsker mig flere timer i døgnet, end der er, bliver det ikke til flere timers tilberedt and. Jeg har derfor fundet et godt alternativ til sådan en hel and, noget som mange sikkert vil rynke på næsen af, nemlig franske andelår i eget fedt og så på en dåse.

Denne franske ret har jeg serveret i mange forskellige sammenhænge både til kedelige grå hverdagsaftener med veninderne, til festlige anledninger som min 30 års fødselsdag og teammiddage med kollegaerne.

Middage som altid er blevet efterfulgt med sætningen: Hvordan har du lavet de syltede rødløg, og var det virkelig and fra dåse?

Da jeg fik denne udfordring af Vanløse Bladet, var jeg ikke i tvivl om, hvilken en altid perfekt og lækker opskrift, jeg ville præsentere for jer. Confit de carnard med syltede rødløg og en grøn salat.

Jeg skyndte mig at købe ind, tage hjem til min veninde Julie og hendes mand David og stod for maden på en tirsdag aften.

Syltede rødløg

• To store rødløg

• 5-7 dl almindelig hvid lagereddike

• 2 dl. Sukker

• 1-2 tsk. peberkorn

• 4-5 laurbærblade

Skær løgene i tynde ringe og kom dem i et rent skoldet glas. Eddike og sukker koges op i en gryde sammen med peberkorn og laurbærblade. Hæld eddikeblandningen over løgene og stil på køl, mens du tilbereder din confiterede and.

Confit de canard

3-4 personer

• 1 dåse confit de carnard

• 1 kilo kartofler

• Salt og peber

Det kan være en god idé at sætte dåsen med ande-lårene i et varmt vandbad for at få fedet til at smelte. (Det gør det nemmere at få lårene ud af dåsen).

Vask kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Lægges i et stort fad tilsæt alt eller noget af andefedtet fra dåsen. (Alt efter hvor mange kartofler og smag og behag). Smag til med salt og peber og sæt derefter kartoflerne i ovnen.

Lad kartoflerne stå i en forvarmet ovn 200 grader på varmluft i 30 minutter. Derefter tager du lårene fra dåsen og lægger dem ovenpå kartoflerne. Læg lårene med skindsiden opad.

Sæt fadet med kartofler og lår i ovnen igen og lad det stå i 10-20 minutter (tages ud når lårene har fået en flot brun farve).

Serveres med de syltede rødløg ovenpå friske grønne salatblade.

Lav en grøn salat til evt. med en olie/eddike dressing. Velbekomme!

Næste gang er det ejer af restaurant La Buca, Guido Lolli, der tager imod stafetten og frister med sin yndlingsret.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Laura Valore fandt atter guldsmilet frem, da hun vandt DM-guld på både 1- og 3-meter vippen.

Laura Valore dobbelt dansk mester

Henrik Lykkegaard, Johannes Lilleøre og Anders Budde spiller The Lehman Brothers.

Finanskrisens følelser på teaterscenen