Gobelin-kunstneren Ida Bang Augsburg udstiller på Vodroffsvej 19 hos Galleri Kunst Huset.
Gobelin-kunstneren Ida Bang Augsburg udstiller på Vodroffsvej 19 hos Galleri Kunst Huset. - Foto: Heidi Engelund

»Man skal være lidt småbarnlig for at begive sig ud i en gobelin«

Ida Bang Augsburg er ferm med en nål og garn. På et år syr hun uden problemer en smuk gobelin i hånden. Resultatet kan du opleve hos Galleri Kunst Huset på Vodroffsvej 19.

»Jeg har en idé til den næste gobelin, men jeg vil ikke fortælle, hvad det er,« smiler Ida Bang Augsburg, der er en sand mester til at fremtrylle den ene smukke, farverige og meget store gobelin efter den anden.

I øjeblikket kan du selv få mulighed for at se på de imponerende gobeliner hos Galleri Kunst Huset på Vodroffsvej 19, der ejes af Svend Andresen.

Seneste værk har fået titlen ’Huldre’ og breder sig på væggen i galleriet på 280×140 cm.

Når man står og betragter gobelinen, så dukker der hele tiden nye dyr eller andet op, som lige skal nærstuderes.

Kender kun hovedtræk

Ida Bang Augsburg siger:

»Gobelinen ’Huldre’ er elver og nisser, som jeg startede på for et års tid siden. Jeg arbejder på en gobelin hver dag, og syr en firkant af gangen. Jeg kender hovedtrækkene, når jeg går i gang, men jeg tegner ikke det hele op, så er det jo ikke sjovt,« forklarer hun, mens hun udpeger en lille orm og et par øjne, der titter frem på gobelinen.

I galleriet er der både store og små gobeliner, som hun har syet i hånden. I vinduet hænger en mindre gobelin, der forestiller flamingoer ved Roskilde Fjord.

De lyserøde fugle står i vandkanten, og selvom man ser på bagsiden af gobelinen inde fra galleriet, så kan man alligevel få alle detaljerne med.

11 år med gobeliner

Ida Bang Augsburg har lavet 14 gobeliner i alt, og har også solgt et par stykker. Motiverne er blandt andet Frederiksberg Have, et cirkus, dyreliv og meget andet.

Alle værkerne er i klare farver, som man har svært ved at løsrive øjnene fra. Der er nemlig så mange detaljer, der pludselig står frem for at forsvinde igen.

»Jeg startede for 11 år siden med at sy gobeliner. Jeg har tidligere malet, men det gør jeg ikke mere. Når jeg syr, så sidder jeg i en stol uden armlæn, smider garnet på gulvet og sidder så med lærredet,« forklarer hun med et smil.

Laver sjældent fejl

Ejeren af galleri Kunst Huset, Svend Andresen er meget imponeret over Ida Bang Augsburgs færdigheder, og var ikke et sekund i tvivl om, at han gerne ville udstille gobelinerne.

»Jeg ved, hvor meget det kræver mentalt at sidde foran 280×140 cm lærred og gå i gang. Der er så meget disciplin over det,« siger han.

Ida Bang Augsburg sidder og lytter.

»Jeg ved slet ikke, hvad mine sting hedder, jeg kalder dem for gobelin-sjusk,« siger hun og røber, at ’Huldre’ er lidt anderledes, da den er blevet syet dobbelt et par steder.

»Jeg havde lavet træerne for mørke, så jeg syede alle træerne over, så de blev lysere. Jeg syr sjældent fejl, ja det lyder lidt blæret.«

Mød Ida i galleriet

Der går ikke en eneste dag, hvor hun føler sig uoplagt til at sy på en gobelin, hun elsker det.

Inspirationen til motiverne kommer snigende helt af sig selv.

»Nogle gange lader jeg mig inspirere på en udstilling, eller hvad folk fortæller mig. Jeg ved aldrig på forhånd, hvad det skal forestille, men jeg finder altid på noget. Man skal være lidt småbarnlig for at begive sig ud i en gobelin,« siger hun.

Gobelinerne i galleriet har besøgstid frem til og med 3. november. Du har også mulighed for at møde Ida Bang Augsburg i galleriet, som hun besøger de fleste dage sidst på eftermiddagen.

Galleriet har åbent mandag-fredag kl. 13-18, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 13-15, så kig bare forbi.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Fantasi: Da 100 børn i 3. klasse malede et tyve meter langt gavlmaleri til skolegården

Her ses Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der holdt tale i anledning af Den Internationale Lærerdag.

Fornemt besøg: Minister fejrede Lykkebos lærere