Børnene fra Louis P i demonstration på vej til rådhuset.
Børnene fra Louis P i demonstration på vej til rådhuset. - Foto: Louis P/PR

Børnene spørger: Har politikerne besluttet, sig for hvad der skal ske med Louis P

Klub Louis P er en af de klubber, som forvaltningen gerne vil lukke for at samle børnene i Klub Jokeren, men forældre og børn vil kæmpe for deres klub.

”Vi blev dybt rystet, da vi så besparelserne. Spareforslaget gør, at 440 børn ikke har en klub i deres lokalområde. Vi har en stærk forældrebestyrelse, og det er deres børn det går ud over, hvis Louis P lukker,” siger Rikke Andersen, der har været pædagog i Louis P i knap 25 år, hvor hun også er tillidsrepræsentant.

Hun fortæller, at børnene jævnligt spørger om politikerne har besluttet sig for, hvad der skal ske med Louis P.

En foregangsklub

Louis P er en selvejende institution, der er meget populær. Det viser en fire år gammel evaluering, der blev lavet for at vise Frederiksberg Kommune, hvad de fik for pengene. Der er ingen tvivl om, at de 12 ansatte er glade for deres arbejdsplads på Guldborgvej. Lederen af Louis P, Henning Odgaard, har været ansat i 39 år.

”Dengang fik vi at vide, at vi gjorde et godt stykke arbejde. Vi mener, at vi er en foregangsklub for kommunen, når det gælder den understøttende undervisning. Klubtilbuddet er med til at være kriminalforebyggende, og nu vil forvaltningen også skære i ssp-arbejdet i lokalområdet.

Som klub er vi også med til at hjælpe børn og unge, der er ensomme ved at invitere dem ind i et fællesskab,” fortæller Rikke Andersen.

Børnene følger med

Det er heller ikke gået hen over hovederne på børnene, at deres klub er i farezonen, fortæller Rikke.

Flere af børnene var med på rådhuset, da der blev demonstreret mod besparelsen forleden.

Hvis politikerne beslutter sig for at følge forvaltningens forslag, bliver børnene fra Louis P spredt i flere klubber.

”Vores børn skal spredes på tre adresser, og man vælger så at flytte børn ud af nærområdet. Louis P ligger tæt på Skolen på Nyelandsvej, og det gør Klub Jokeren på Vagtelvej 56 ikke. Forældrene undrer sig også over, at de skal betale 40 % mere for det halve. Og de forældre med børn i 3. klasse nu ved ikke hvilket klubtilbud deres barn får til maj 2020,” siger hun.

Brev til politikerne

Besparelsen på skoleområdet er på 10 millioner kroner, men leder Henning Odgaard mener, at den reelle besparelse ved en lukning af Louis P, blot er på 1,2-1,5 millioner kroner, da det er en lederløn, husleje og drift der kan spares væk.

Næste skridt i protesten mod besparelsen er at sende et brev til Kommunalbestyrelsen og håbe på, at de vil huske børnene i det økonomiske puslespil og vælge at gøre årets budget til børnenes, som de har sagt flere gange.

Både Rikke Andersen og Henning Odgaard tror ikke, at besparelsen bliver til noget.

”Vi har et for godt tilbud for nærområdet og Skolen på Nyelandsvej,” siger hun.

Utryghed i Louis P

Søren Myrup Andreasen er formand for forældrebestyrelsen i Louis P. Han har selv en datter, der går i Louis P og en datter, som har gået der.

”Jeg har det da dårligt med, at Louis P er lukningstruet. Jeg synes ikke, at forslaget er gennemtænkt af forvaltningen, da børnene får et tilbud om en klub i et andet skoledistrikt.

Demonstration 7. oktober foran rådhuset.

Demonstration 7. oktober foran rådhuset. – Foto: Louis P

Jeg frygter, at mange børn vil melde klubtilbuddet fra, og de så i stedet vil sidde derhjemme for sig selv i stedet for at gå i klub. En lukning vil også betyde, at mange af de ting som Louis P er gode til bortfalder. Louis P. har også mange glade medarbejdere, som har været der i mange år. Og de er også eksperter på for eksempel understøttende undervisning,” siger han.

Han håber også, at Louis P slipper for at blive lukket, når politikerne skal kigge på besparelserne.

”Jeg kunne høre på Kommunalbestyrelsens 1.behandling af budgettet 7. oktober, at der var mange tilkendegivelser om, at forvaltningens forslag var lidt ude af trit.

Nu er det tredje gang, at Klub Huset er indstillet til lukning og nu Louis P, det er noget som skaber utryghed. Vi håber, at Louis P bliver bevaret. Men det er ikke sjovt at skulle igennem en periode med utryghed,” siger han.

De politiske partier skal senest 22. oktober komme med deres ændringsforslag og budgettet skal vedtages 4. november.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Julius og Yngvild er klar til at spille musik for børn og bamser.

Klassisk i børnehøjde: Teddy skal også høre Mozart

I aften kan du opleve gruppen Rigtige Mænd på Damhuskroen.

»Hyldest til kvinden og livet«: TV2-kopi giver den gas på kro