FISKEN på Vesterbro har i 11 år med hjælp fra fonde formidlet fritidsjob til unge. Mange af dem i udsatte positioner. De kom - trods håbet - ikke med på årets budgetforlig.
FISKEN på Vesterbro har i 11 år med hjælp fra fonde formidlet fritidsjob til unge. Mange af dem i udsatte positioner. De kom - trods håbet - ikke med på årets budgetforlig. - Foto: René Mølskov

Frustrationer i FISKEN efter foreningen blev forbigået på budgettet

Skuffelsen var enorm, da budgettet landede og det gik op for Foreningen FISKEN, at de ikke var med på budgettet. Det får konsekvenser, siger leder af FISKEN Ena Juhl

Hver eneste uge hjælper Foreningen FISKEN unge med at få fingre i et fritidsjob. Sidste år gav de flere end 320 unge personlig vejledning, mere end dobbelt så mange blev vejledt via facebook året før, hvor de også holdt 27 jobkurser på skoler og i klubber. Og meget mere.

Men nu kan det være slut. I hvert fald står FISKEN i en svær situation, hvor pengene forsvinder fra nytår.

»FISKENs fritidsformidling er blevet finansieret af private fonde de sidste 11 år,« fortæller leder i FISKEN, Ena Juhl.

Hun fortalte politikerne, at det var en kritisk situation og argumenterede for, at de flere end 500 unge, der årligt bliver vejledt, ikke burde være afhængige af fondsmidler.

»Vi kan ikke blive ved med at have et tilbud, som private skal finansiere. De mange unge, der får hjælp hos os, har vi et ansvar for,« siger hun.

Trods positive tilkendegivelser resulterede det ikke i en økonomisk opbakning, som håbet.

»For os kommer det til at betyde rigtig meget, at vi mister de penge. Vi havde håbet på at få 600.000 om året i to år. Det fik vi ikke, og det kommer til at få nogle konsekvenser,« siger hun.

Udfordringen for FISKEN er, at fondene ikke er vilde med at betale for den grundlæggende drift. For at få fonds-midler skal de gerne have driften dækket af kommunen.

»Ud over at de 250 fritidsjob, vi formidler gør en reel forskel og forbedrer de unges uddannelsesmuligheder, så er der også en reel besparelse i kommunen på mange millioner kroner, ved at de unge i udsatte positioner får hjælp her,« siger Ina Juhl.

Hun er skuffet over, at der ikke har været økonomisk vilje til at bakke om om det arbejde, som FISKEN har lavet i 35 år.

Hvor det får konsekvenser skal Ina Juhl nu til at se på sammen med bestyrelsen i FISKEN.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Planetariet slukker tørsten med urin til Kulturnatten.

Livet som astronaut: Drik din egen urin til Kulturnat

Husk nu de ældre borgere, lyder budskabet fra Hanne Illum.

De ældre må ikke glemmes i budget 2020