Der bliver smidt markant mindre affald på Frederiksberg. Gammel Kongevej er en af de seks strækninger, hvor affaldsmængden måles hvert år.
Der bliver smidt markant mindre affald på Frederiksberg. Gammel Kongevej er en af de seks strækninger, hvor affaldsmængden måles hvert år. - Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Frederiksberg er blevet en renere by

Der bliver smidt markant mindre affald på gader og stræder på Frederiksberg. Det viser Frederiksberg Kommunes årlige affaldsmåling. Også graffiti er der blevet mindre af.

Borgere og gæster passer fortsat bedre og bedre på Frederiksberg. Det viser kommunens seneste affaldsmåling på udvalgte strækninger. Mængden af affald er faldet med 21 procent i forhold til affaldsmålingen på de samme strækninger sidste år. Samtidig er mængden af graffiti dalet med fem procent siden seneste måling.

Borgmester Simon Aggesen (K) er tilfreds med, at udviklingen går i den rigtige retning:

»En ren, indbydende og præsentabel by er vigtig for alle os, der bor og arbejder på Frederiksberg. Derfor prioriterer vi politisk byens renhold benhårdt. Senest har vi etableret renhold om aftenen og kampagner for at påvirke alle til at hjælpe med at holde byen ren og uden graffiti. Jeg er glad for at se, at indsatsen bærer frugt. Når det så er sagt, så må vi aldrig hvile på laurbærrene, men fortsætte det lange seje træk for en ren og pæn by,« understreger borgmesteren.

Skodaffald

Den mest udbredte affaldstype er fortsat cigaretskod. Men også her viser målingen et fald – på hele 23 procent. Det glæder formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg Jan E. Jørgensen (V):

»Cigaretskod er den sværeste affaldstype at komme til livs, så det er glædeligt med et så markant fald. Jeg tror, at vores langsigtede indsats såvel som vores kampagne her tidligere på året for at få folk til at bruge askebægre og skraldespande har virket. Så vi fortsætter ufortrødent,« siger Jan E. Jørgensen og tilføjer:

»Også faldet i mængden af graffiti er glædeligt. Det synes at hænge sammen med vores synliggørelse af rensningsordningen, og at ejerne af byens forsyningsskabe er begyndt at rense skabene løbende efter pres fra kommunens side.«

Affald avler affald

Målingen af affaldsmængden foregår på samme måde og på de samme strækninger rundt omkring i byen hvert år. Der måles på H.C. Ørsteds Vej, Nordre Fasanvej, Falkoner Allé, Gammel Kongevej, Finsensvej og på Peter Bangs Vej.

Frederiksberg Kommune arbejder efter den såkaldte ’broken window’-teori. Den går ud på, at affald avler affald. Det vil sige, at skrald oftere bliver smidt dér, hvor der i forvejen er skrald, og graffiti oftere bliver malet dér, hvor der i forvejen er graffiti.

Derfor er det afgørende at holde byen ren og pæn, da det i sig selv virker forebyggende og inspirerer andre til at gøre det samme.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kulturstationen Vanløse.

Kulturstationen inviterer på guidet fælleslæsning

Rom har gennem tiden været lidt af en dansk kunstnerkoloni.

Danske kunstnere har slået vejen forbi Rom i flere århundreder