Frederik Cornelius Østergaard (SF) ser frem til, at Nørrebro Station får et løft.
Frederik Cornelius Østergaard (SF) ser frem til, at Nørrebro Station får et løft. - Foto: Jens Cederskjold

DEBAT: Nørrebro går en lys fremtid i møde

Af Frederik Cornelius Østergaard, formand for SF Nørrebro

Mere lys og byrum i området omkring Nørrebro Station. Det har stået højt på ønskesedlen for mange nørrebroere, som bor eller kommer i det forsømte grænseland mellem Nørrebro og Nordvest.

Nu bliver det endelig en realitet med Københavns Kommunes budgetaftale, hvor der bliver sat mere end fem millioner kroner af til Basargrunden og pladsen foran Lygten Station i årene 2020-2025.

Også i SF har vi drømt om at løfte områdets potentiale, nu hvor både nye boliger og metrostation står færdigt. Med de rigtige grønne og åbne rammer kan der blive grobund for et grønt bytorv i det hektiske knudepunkt, som mange desværre i dag kender som et uhumsk kryds.

Særligt har det glædet os, at der også ser ud til at blive penge til et offentligt toilet ved stationen. Det lyder måske ikke af meget, men det kan virkelig gøre en stor forskel for at gøre pladsen mere indbydende og børnevenlig.

Vi håber også, at planen om at opsætte 500 bænke i byen vil tilsmile Nørrebro og Nordvest og især gøre byen mere tilgængelig for ældre.

Alt i alt er det skønt at se, der endelig bliver gjort noget for området ved Nørrebro Station. Selve stationsbygningen kunne også trænge til en kærlig hånd, men vi ser enormt positivt på dette første store skridt i den rigtige retning.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hannibal Holt og Karl McIlquham håber at se mange til beboermødet onsdag aften.

Fællesskab skal styrke området ved Gothersgade: Vi vil tage kvarteret tilbage

Privatperson donerer penge til kræftramte