Planetariet slukker tørsten med urin til Kulturnatten.
Planetariet slukker tørsten med urin til Kulturnatten. - Foto: Pressefoto.

Livet som astronaut: Drik din egen urin til Kulturnat

Fredag aften slår Planetarium dørene op til den årlige Kulturnat, og her fejrer museet, at det nu er mere end 50 år siden, at Neil Armstrong satte sine fødder på månen.

I den anledning kan publikum blandt andet opleve den praktiske del af en rumrejse, som kan være noget barsk til tider. Man kan nemlig se, hvordan astronauterne renser deres egen urin og drikker den for at spare på vandet.

Hvis man har lyst, kan man også få lov at smage sin urin, oplyser planetariet.

Ved samme scienceshow kan deltagerne desuden opleve, hvordan man laver en base på Månen, hvordan man spiser deroppe, og hvordan man kommer hjem igen.

Planetariet åbner kl. 18 på Kulturnat og lukker ved midnatstid. Adressen er Gammel Kongevej 10.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Skriv et svar

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Rom har gennem tiden været lidt af en dansk kunstnerkoloni.

Danske kunstnere har slået vejen forbi Rom i flere århundreder

Forsanger i Magtens Korridorer, forfatter og forsker Johan Olsen har altid været enormt legesyg og nysgerrig. Selvom han som forsker sidder meget bag sin computerskærm nyder han at skeje ud. Hans nærmest barnlige nysgerrighed har været drivkraft bag den bog, han netop har udgivet ¿Hvad er et æg¿. I bogen giver han svar på en række af dagligdagens små mysterier. FOTO: René Mølskov

Johan Olsen: Drevet af nysgerrighed