Kommende parkeringshus i Nordhavn. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.
Kommende parkeringshus i Nordhavn. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Kæmpe p-hus i kork tæt på station

Nyt parkeringshus i Nordhavn på Østerbro bliver det første store byggeri i Danmark, der får kork som facademateriale.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter og ’Sted – By og landskab’ står bag vinderforslaget i en åben projektkonkurrence udskrevet af By & Havn.

Mere end 2.700 kvadratmeter kork kommer til at beklæde facaden på Københavns nye fem etagers parkeringshus på Trælastholmen i Nordhavn lige ved den kommende metrostation Oceankaj.

P-huset kommer til at rumme cirka 350 biler og cairka 260 kvadratmeter udadvendte funktion med butikker og oplevelser i stueetagen

»Forslaget er både en gestus til områdets historie som et sted, hvor man opbevarede og håndterede træ og samtidig et ønske om at tilføje et bæredygtigt og legende element til Nordhavn som bydel,« siger Anne Møller Sørensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, i en pressemeddelelse.

Byggeriet er dog ikke af ren kork. Råhuset skal støbes i beton, der er knap så bæredygtigt, skal beklædes med en facade af felter i kork kombineret med et skelet af hulplader i genbrugsaluminium. Korkpladerne monteres på et skelet af hårdttræ.

Kork indeholder ingen kemikalier eller giftstoffer, og så optager det mere CO2 end det udleder i løbet af sin levetid.

Parkeringshuset kommer til at ligge ved siden af den nye metrostation i Nordhavn og får plads til 350 biler.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
På søndag er det slut med linje 1A på Vigerslev Allé, ligesom en lang række andre buslinjer bliver enten nedlagt eller omlagt, når Nyt Bynet træder i kraft. Den store busomlægning sker, fordi den nye Metro Cityring er åbnet og stjæler passagerer fra busserne. En forklaring, der dog føles hul for borgerne i Valby og Sydhavnen, som ikke får så meget glæde af Cityringen.

Busændringer skaber utilfredshed: Movia svarer på den lokale kritik

Michael Bjerring er, som den første drag queen nogensinde, blevet sendt direkte videre til efterårets liveshows i Danmark har Talent 2019 på TV2. I morgen kan han opleves på plejehjemmet Slottet på Nørrebro.

Kom til drag show og kønsdebat på Slottet