Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen med de glade: Johann Ingi Eysteinsson (butikschef), Seyfeddin Karakaya (salgsassistent) og Kimie Patricia Trillingsgaard (salgsassistent).
Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen med de glade: Johann Ingi Eysteinsson (butikschef), Seyfeddin Karakaya (salgsassistent) og Kimie Patricia Trillingsgaard (salgsassistent). - Foto: PR-foto

100 nytilkomne flygtninge i praktik: Stationsbutik vinder integrationspris

Gennem de seneste tre år har DSB 7-Eleven på Københavns Hovedbanegård haft cirka 100 flygtninge i praktik. Nu har butikken vundet en integrationspris.

»Vi er meget stolte. I sig selv er prisen ikke så vigtig, men det arbejde, som prisen er en anerkendelse for, det er vi stolte af,« siger Johann Ingi Eysteinsson, der er butikschef for den ene DSB 7-Eleven på Københavns Hovedbanegård.

Prisen er Frederiksberg Kommunes integrationspris. DSB 7-Eleven sørger i samarbejde med Frederiksberg Kommune for, at nyankomne flygtninge får deres første møde med det danske arbejdsmarked.

Hårdt og meningsfuldt arbejde

Når flygtningene dukker op på første arbejdsdag, kan de ikke dansk, og de har heller ikke styr på danske arbejdsforhold og omgangstone. Men de får opgaver med det samme og er en vigtig del af butikkens drift fra starten.

»Det er krævende at have nytilkomne flygtninge i praktik. Det er svært at kommunikere, og det tager tid at lære dem de færdigheder, de har brug for i butikken. Det er ekstra arbejde for de fastansatte, men kræfterne er givet godt ud. Det giver så meget mening, når man ser et menneske vokse og flytte sig. Det er det hele værd. Så sent som i sidste uge kom en tidligere praktikant forbi og gav et kram til alle i butikken,« fortæller Johann Ingi Eysteinsson i en pressemeddelelse.

Stærkt sammenhold

Det er ikke kun flygtningene, der kommer styrket ud af deres praktik. Indsatsen påvirker også arbejdsmiljøet og sammenholdet i butikken, lyder det fra DSB 7-Eleven:

»Vi har fået et stærkt sammenhold herinde. Der er nærmest en familiefølelse, som jeg ikke har oplevet på andre arbejdspladser. Alle støtter hinanden og løber gerne lidt hurtigere for hinanden. Det er fantastisk,« fortæller Johann Ingi Eysteinsson.

Praktikordningen er en del af DSB’s mangfoldighedsindsats. DSB anser det som en vigtig samfundsopgave at bidrage til integration og mangfoldighed i Danmark og på det danske arbejdsmarked.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Michael Bjerring er, som den første drag queen nogensinde, blevet sendt direkte videre til efterårets liveshows i Danmark har Talent 2019 på TV2. I morgen kan han opleves på plejehjemmet Slottet på Nørrebro.

Kom til drag show og kønsdebat på Slottet

Elin Wu med de synlige beviser på det danske mesterskab.

Elin satte drengene skakmat