Emilie Bjørn Kilting og Daniel Vendelborg i reyvens bedste latterbrøl med en kort tekst med overraskende pointe, skrevet af hedenfarne Axel Lange.
Emilie Bjørn Kilting og Daniel Vendelborg i reyvens bedste latterbrøl med en kort tekst med overraskende pointe, skrevet af hedenfarne Axel Lange. - Foto: Amager Bladet

Ungt revyhold i højt tempo

Dragør Revyen har visket tavlen ren og sendt et meget ungt hold skuespillere på scenen, der klarer sig sikkert og rapt. Flere revytekster halter til gengæld.

Dragør Revyen har haft lidt af en udfordring i år. Efter hovedstolen af skuespillere forsvandt for at skabe en ny Amagerrevyen længere nordpå, gav folkene bag Dragørs revy sig selv den opgave at genskabe en lokal revy med Dragør som omdrejningspunkt, efter nogle år med en mere almengyldig lagkagerevy.

Men først skulle der findes nye skuespillere. Thomas Findval Sølvskov, uddannet skuespiller og tidligere medvirkende i Dragør Revyen (og til næste forår medvirker han i den nye Amagerrevyen!) meldte sig som Dragør Revyens nye instruktør.

’Tilbage til rødderne’ er titlen på revyen, der havde premiere i fredags – vi var forbi og så den til generalprøven torsdag aften.

Thomas Findval Sølvskov har stillet sig i spidsen for fem unge skuespillere, alle i tyverne: Emilie Bjørn Kilting, Mikkel Brabrand Galløe, Malene Krüger Severinsen, Daniel Vendelborg og Frederikke Stig Hjorth.

Ingen af dem er fra Dragør, så det lignede umiddelbart en svær opgave at være morsom om lokale emner, men det afvæbner skuespillerne selv i første nummer ’Lad de unge komme til’, ved at lægge kortene på bordet og synge, at de ikke ved hvem der er hvad blandt partibogstaverne i Dragørs byrådssal.

Sikkert skuespil

Ikke færre end 18 numre i første akt og 13 i andet skal det unge hold igennem.

Det lyder voldsommere, end det er. Numrene er korte og intense, tempoet rapt og evnen til hurtig omklædning næsten naturstridig.

Publikum bliver bestemt ikke overlæsset med Dragør-numre. I et enkelt nummer i første akt får Susanne Grønbech i sin tekst flettet tre lokale politikere ind i en gang Gæt & Grimasser.

Ellers sigter numrene mest mod almengyldige emner som snobberi over design og finere madlavning, demens og småhysteriske forældre.

Første akt varer 40 minutter, der føles som mindre, på grund af det høje tempo.

Skuespillerne virker stensikre i deres roller – der er ingen eksempler på, at nogen går i stå. Numrene er sjove, men uden det store, forløsende latterbrøl, som man ønsker sig af en revy.

Lange skaber latter

I andet akt har holdet på scenen spillet sig varme.

En tekst af salig Axel Lange, ’Slangebøssen’, får endelig latteren rigtig frem. Byrådsmedlem Peter Læssøes nye isbutik får en over snuden, og så er der gensyn med revyens gæs, der virkelig er en Dragør-specialitet.

Ellers er der igen flest almengyldige numre – om Me too og krænkelser, nabostrid, ord der misforstås og en nybagt far, der fortæller sin baby et par sandheder.

I aftenens næstsidste nummer gør revyholdet det, som mange har succes med hen mod slutningen af en fest: Spiller en masse sange med Shubidua.

Her sunget flerstemmigt af skuespillerne, og mange blandt publikum hygger sig og klapper i takt, men det er nok en smagssag, om man synes, en perlerække med shubberne hører hjemme i en revy. Vi prøvede forgæves at regne anledningen ud.

Set over hele revyen gør instruktør og skuespillere et godt stykke arbejde. Men flere af teksterne virker uforløste og slår ikke rigtig med halen til sidst, det er som om, at afrundingen mangler, efter et par morsomme replikker. Enten var det generalprøvenerver, eller også skal niveauet en tand opad fra tekstforfatternes side.

Revyens hidtidige kapelmester, Karl Erik Grønbech, blev alvorligt syg og døde 23. september. Han blev i fredags bisat få timer før, hans elskede Dragør Revy havde premiere.

Jonas Hinze blev i stedet kaldt ind som ny kapelmester, og han klarer opgaven fint med at binde numrene sikkert sammen.

Dragør Revyen

  • Dragør Revyen foregår på Dragør Fort, Prins Knuds Dæmning 2 i Dragør.

  • Der er forestillinger torsdage, fredage og lørdage til og med lørdag 2. november.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der landede 73.844 i indsamlingsbøsserne til Røde Kors i Indre By.

Indre By indsamlede 73.844 kroner

Fold din by ud og gør din koncertoplevelse uforglemmelig