Nedslidte baderum er blot noget af det, Bavnehøj Skole kæmper med, efter deres helhedsrenovering gik i stå, fordi der ikke var sat penge nok af. I Kgs. Enghave Lokaludvalg havde man håbet, at budgetparterne ville finde de resterende penge på næste år budget i Københavns Kommune, men det lykkedes ikke i denne omgang.
Nedslidte baderum er blot noget af det, Bavnehøj Skole kæmper med, efter deres helhedsrenovering gik i stå, fordi der ikke var sat penge nok af. I Kgs. Enghave Lokaludvalg havde man håbet, at budgetparterne ville finde de resterende penge på næste år budget i Københavns Kommune, men det lykkedes ikke i denne omgang. - Foto: Martin Sørensen (Arkiv)

Sydhavnen stod bagerst i årets budgetkø

Sydhavnen har ikke meget at glæde sig over i kommunens budget for 2020. En halv million kroner til en permanent skolehave ved Ellebjerg Skole og nogle få andre småting var, hvad det kunne blive til.

Ønskelisten var ganske lang, da Kgs. Enghave Lokaludvalg for nogle måneder siden så frem mod de kommende budgetforhandlinger i Københavns Kommune.

Blandt de helt store ønsker var, at politikerne ville finde de millioner, Ellebjerg og Bavnehøj Skoler mangler for at kunne færdiggøre de tiltrængte helhedsrenoveringer. Da forligspartierne, som i år er Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, SF og Venstre, torsdag underskrev aftalen for næste års budget, var der dog ikke mange sydhavnsønsker at spore i teksten.

Nok stod navnet Ellebjerg Skole at læse på linjerne, det handlede bare ikke om penge til at afslutte en tiltrængt helhedsrenovering, men derimod en halv million om året, så deres skolehave kan gøres permanent.

Herudover skal man læse overordentligt grundigt ned mellem linjerne for at få øje på noget, der kommer Sydhavnen til gode. Lidt er der dog at finde.

Forventet men skuffet

Næstformand i Kgs. Enghave Lokaludvalg Jan Fønss har følgende kommentar til budgettet:

»Det overrasker mig ikke, at der ikke er kommet ret mange penge til Sydhavnen i år. Det havde jeg faktisk regnet med fra begyndelsen. Det er gerne sådan, at politikerne skifter lidt mellem, hvilke bydele der bliver prioriteret år for år, og der har Sydhavnen fået ret meget i de sidste par budgetår. Desuden betød anlægsloftet sidste år, at mange gode projekter blev udskudt. Nogle af dem er nu tilbage, mens andre stadig venter. Anlægsloftet betyder også, at kommunerne fremadrettet er mere påpasselige, når de fordeler pengene til næste års budget,« forklarer han.

Selv om overraskelsen er lille, fornægter den lokale skuffelse sig ikke, når lokaludvalgets næstformand går igennem budgetteksten:

»Vi er ikke overraskede, men vi er skuffede, for vi havde håbet på, at der ville blive fundet penge til, at Ellebjerg og Bavnehøj Skole kunne blive færdigrenoverede. Lige nu er arbejdet derude jo gået helt i stå, så vi havde rigtig gerne set, at man havde prioriteret vores skoler i budgettet,« siger Jan Fønss.

Østre Kapel har huset Sydhavn Teater i nogle år nu, som har skabt fantastisk kunst i bygningen. Den trænger dog til en renovering, men de penge kom ikke i denne omgang.

Østre Kapel har huset Sydhavn Teater i nogle år nu, som har skabt fantastisk kunst i bygningen. Den trænger dog til en renovering, men de penge kom ikke i denne omgang. – Foto: Benedicte Lorenzen (Arkiv)

På Ellebjerg Skole kan de glæde sig over, at budgetpartierne blev enige om at afsætte en halv million kroner årligt til at drive deres skolehave permanent.

På Ellebjerg Skole kan de glæde sig over, at budgetpartierne blev enige om at afsætte en halv million kroner årligt til at drive deres skolehave permanent. – Foto: Rikke Milling (Arkiv)

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Den nye 4DX-teknologi er udviklet i Sydkorea

Biografsæder med vind i håret og lugt af brændt gummi

Der er masser af overflødig kørebaneareal, der kan bruges til parkering, mener Simon Spanggaard.

Der mangler stadig parkeringspladser på Vesterbro